Eveniment cultural-omagial la Ardud: „Eminescu în imaginea contemporanilor”

Vineri, 13 ianuarie, începând cu ora 11.30, zeci de ardudeni în frunte cu primarul Ovidiu Duma au fost prezenți la bustul poetului național Mihai Eminescu situat în centrul orașului, pentru a-l omagia cu ocazia zilei sale de naștere, și pentru a marca Ziua Culturii Naționale.

DSC05620La eveniment au fost prezenți deputatul PNL Romeo Nicoară, directorul Direcției de Cultură și Patrimoniu Național, Mircea Drăgan, viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, scriitorul maramureșean Mihali Nicoară, directori de instituții din Ardud, consilieri, elevi și localnici.

DSC05622

DSC05625

DSC05626

DSC05627

DSC05628

DSC05629

DSC05633Conform programului, la bustul lui Mihai Eminescu au fost depuse jerbe de flori din partea autorităților, Primăriei și Consiliului Local, Casa de Cultură Orășenească și reprezentanți ai cultelor, Liceului Tehnologic și Grădiniței cu program prelungit Ardud, Poliția Orășenească și Locală Ardud, precum și din partea Asociaţiei „Erdödi Petöfi”.

DSC05632În a doua parte a evenimentului, în Sala de festivități a oraşulu, în fața unui public numeros, scriitorul Nicoară Mihali a făcut o amplă prezentare a vieții, personalității și operei poetului național Mihai Eminescu, subliniind faptul că Eminescu a fost nu numai un mare poet, prozator și dramaturg, dar și un mare jurnalist.

DSC05644

DSC05638

DSC05648

DSC05657

DSC05660Au mai vorbit despre personalitatea marelui poet, primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, deputatul Romeo Nicoară, viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher și directorul Direcției Județene de Cultură, Mircea Drăgan. Colectivul Teatrului Ararat din Baia Mare a prezentat spectacolul „Pe mine mie… redă-mă”, în regia lui Claudiu Pitican.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 13, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *