PDL îşi alege, astăzi, noul Birou Permanent Naţional

Nu mai puţin de 120 de candidaţi s-au înscris pentru aproape 50 de posturi în conducerea PDL. Tabăra Udrea va avea candidaţi pentru toate posturile. Pentru primele patru funcţii în partid, Anca Boagiu, Andreea Paul, Liviu Negoiţă şi Dorin Florea, din tabăra lui Blaga, se luptă cu Theodor Paleologu şi Gheorghe Ariton, din tabăra Udrea. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, le-a cerut democrat-liberalilor reuniţi în CNC să aleagă în conducerea partidului oameni "100% PDL", precizând că formaţiunea va trebui să fie "un PDL unit".

5558123_mediafax_foto_razvan_chirita_25058700"Vă rog să alegeţi oameni 100% PDL, nu parţial PDL, oameni care să nu considere funcţia în BPN doar ca un trofeu al lor", a spus preşedintele PDL.

Blaga a spus că noua echipă de conducere a partidului va trebui să fie "creierul, dar şi vocea" PDL, care să-i reprezinte pe democrat-liberali, apreciind că, pentru acest lucru, PDL va trebui să fie unit şi statutul partidului să fie respectat.

"Va trebui să facem opoziţie constantă actuualei puteri. Sunt pentru un partid unit, pentru un partid în care să dezvoltăm democraţia internă. Nimeni nu are dreptul, nici măcar preşedintele partidului, să se considere mai important decât partidul. Nimeni nu poate fi şi în partid şi în afara partidului", a adăugat preşedintele PDL, citat de MEDIAFAX.

Funcţia de secretar general nu pare atrăgătoare pentru democrat-liberali, deşi e a cincea ca rang în partid. Până la această oră există un singur doritor, care o deţine şi în acest moment – unul din susţinătorii lui Blaga, Gheorghe Flutur. Câteva nume înscrise în cursă – Sulfina Barbu, Raluca Turcan, Ioan Oltean, fac parte dintre susţinătorii lui Blaga.

Tabăra Udrea vine în competiţia pentru vicepreşedinţi cu nume ca Roberta Anastase, Vasile Gherasim sau Cristian Petrescu. Elena Udrea a decis să nu candideze pentru nicio funcţie, la fel şi reformiştii, care nu au de gând să susţină nicio altă echipă. Alegerile au loc astăzi la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL.

Realitatea.net

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 6 aprilie 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.