Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare demarează în februarie programul „Compost”

Ministerul Mediului, prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu, acordă primăriilor finanțare nerambursabilă de până la 1.500.000 lei, în vederea achiziționării de instalații de compostare tip monobloc sau cu tambur rotativ, care vor fi distribuite familiilor care doresc să composteze deșeurile verzi provenite din propriile gospodării, respectiv curți și grădini.

compostScopul programului îl reprezintă îmbunătățirea calității mediului prin reducerea cantității de deșeuri transportată și depozitată la rampele de deșeuri prin compostarea individuală și conversia în fertilizator organic.

Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare va demara în luna februarie, cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare și cu implicarea voluntarilor din cadrul Corpului Voluntarilor Ecologi, o amplă campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la implementarea Programului „Compost” inițiat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Pentru succesul acțiunii de luni, instruirea celor 12 voluntari care vor participa la campania de informare și conștientizare a populației cu privire la implementarea Programului „Compost”, a avut loc vineri, 20.01.2017, la sediul APM Satu Mare începând cu ora 13.00.

În data de 23 ianuarie 2017, luni, începând cu ora 13.00 va avea loc la hypermarketul Auchan prima acțiune de mediatizare a programului „Compost” la care vor participa șase voluntari de la Colegiul Național “Ioan Slavici”, însoțiți de doi reprezentanți ai APM Satu Mare care vor dialoga cu cetățenii și vor distribui fluturași redactați pe această temă în limba română și maghiară.

Pe perioada derulării campaniei, Primăria Satu Mare pune la dispoziția voluntarilor ecologi pentru distribuire un număr de 1.000 de fluturaşi.

Mai multe informații despre program se găsesc pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu la www.afm.ro/compost.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 20, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *