Coşul de fum deteriorat a provocat un incendiu la o casă de locuit din Atea

În cursul zilei de luni, 23 ianuarie, în jurul orei 09:29, I.S.U. „Someş” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la coşul de fum al unei case de locuit, din localitatea Atea.

IMG-20170123-WA0001La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Forţele de intervenţie au constatat că ardea coşul de fum de la acoperişul casei, cu pericol de propagare la întreg acoperişul, respectiv la casa de locuit.

În urma lichidării incendiului au fost salvate atât imobilul, cât şi proprietăţile învecinate. Au ars funinginea şi depunerile din interiorul coşului de fum, aproximativ 0,5 metri cubi de material lemnos din compoziţia podului (scândurile din jurul hornului) şi s-au deteriora thornul şi tavanul a două încăperi din locuinţă.

Incendiul a fost cauzat de coşul de fum deteriorat (fisurat).

IMG-20170123-WA0002Pentru evitarea evenimentelor nedorite, pompierii reamintesc cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, centrale termice pe lemn, ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsur ispecifice de prevenire a incendiilor:

– verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn;
– verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 24, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *