Fenomene paranormale, puncte energetice semnalate în România

Sunt numeroși specialiștii din România care spun că pe teritoriul țării noastre sunt foarte multe puncte energetice, atât pozitive câr și negative. Pe întreaga planetă ar fi vreo 15 puncte energetice, dintre care 7 s-ar afla pe teritoriul țării noastre. În apropierea acestor puncte, unii oameni au observat că se simt foarte bine, sunt cuprinși de liniște și echilibru, au constatat că s-au vindecat de anumite boli. Sunt și locuri unde se întâmplă lucruri ciudate, accidente inexplicabile.

Un punct energetic pozitiv se află în triunghiul Vârful Omu – Babele și Sfinxul. Aici, la anumite intervale apar conuri de lumină alb-lăptoasă și se înregistrează semnale radio care provin din interiorul muntelui. Se presupune că Munții Bucegi ar fi fost acel Kogayon, muntele sacru al dacilor. Potrivit legendei, în fiecare an la apusul soarelui, deasupra Sfinxului se formează o piramidă magică. Un doctor german aici s-a vindecat nemaiavând nevoie de scaunul cu rotile. Mulți s-au vindecat sub influența piramidei. Această zi unică într-un an este 28 noiembrie.

Un alt punct energetic se situează în Munții Parâng, în Peștera Polovragi. Se afirmă că în zonă ar exista un portal către altă lume. Peștera Polovragi ar fi fost locuită de liderul spiritual al dacilor, Zamolxe, aici aflându-se și ”scaunul lui Zamolxe”. Vracii prelucrau aici o plantă folosită ca remediu împotriva bolilor. Este vorba despre planta povragă sau polovragă, de unde se trage și numele peșterii și a mănăstirii. Este o zonă foarte bună pentru tonifierea organismului.

Tot o zonă benefică organismului este mănăstirea Bucium din Munții Făgăraș. În anul 1761, când armatele austriece conduse de generalul Bukow au pornit împotriva mănăstirilor din zonă, generalul a dat ordin să se tragă cu tunurile în mănăstire. Dar, ghiulelele zburau aiurea, ocolind în mod miraculos biserica. Astfel a fost nevoit generalul să ordone incendierea bisericii. Cu toții au ars în afara starețului Isaia, care a trecut prin flăcări. Urmărit de austrieci, a fost prins și ucis. În această campanie au fost distruse 37 de mănăstiri românești. Din fântâna în care a fost aruncat trupul starețului Isaia a țâșnit o apă limpede tămăduitoare.

La polul opus se află locurile cu energii negative. Un astfel de loc este zona lacului Urlui din județul Teleorman, comuna Brănești. Aici se întâmplă lucruri ce nu pot fi explicate. Apar des obiecte zburătoare neidentificate.

Există credința că la anumite ore din zi, Vârful Gugu din Munții Retezat-Godeanu dispare de nu mai poate fi văzut. În acest timp se întâmplă fenomene stranii. Astfel, în noaptea de 4 august 1991, niște excursioniști au văzut o explozie luminoasă, ieșită parcă din munte. Vestea s-a răspândit și în fiecare an aici vin turiști străini și încearcă să surprindă aceste explozii luminoase ciudate.

Fenomene stranii, dispariții inexplicabile, OZN-uri ieșite din adâncuri, anomalii magnetice au fost semnalate și la Marea Neagră și insula Șerpilor.

În pădurea Baciu de lângă Cluj-Napoca este un alt loc cu fenomene ciudate. Se înregistrează fenomene fizice inexplicabile, lumini cu forme și culori diverse, umbre ciudate, voci și chipuri umane și chiar OZN-uri.

Între localitățile Sârca și Lungeni din județul Iași, în zona dealului Lungani se află un loc cu apariții misterioase constatate de călători. Este zona în care au fost înmormântați fără slujbă religioasă, într-o groapă comună, mulți soldați în timpul Primului Război Mondial. Se crede că sufletele lor își caută și acum liniștea. Este vorba de 1.000 de soldați decimați de tifos. În acest loc, uneori seara se obsearvă diverse lumini, care apar din senin pe vârful dealului, parcă reflectă silueta soldaților de acum 100 de ani. Unii localnici au auzit și vocile lor.

În Cheile Zănoaga, între lacul Bolboci și Scropoasa, izvorăsc adevărate ape vii. Acestea se găsesc șapte izvoare cu ape de o puritate excepțională, cele mai pure ape din lume. Faptul a fost explicat științific: apele trec printr-un câmp magnetic și printr-un zăcământ de argint.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 13, 2017. Filed under Mistere. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.