Deținător de armă și muniție, depistat de polițiști cu permisul expirat

În data de 19.02.2017, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, în baza unui plan de acțiune naţional, au desfășurat activități  pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale de către deţinătorii legali de arme.

Astfel, a fost depistat un bărbat de 43 de ani din Satu Mare, deținător legal de arme și muniții, care nu s-a prezentat în termenul legal pentru prelungirea valabilității permisului de armă, expirat încă din data de 19.09.2013 și nu a depus armele și muniția aferentă la un armurier autorizat în termen de zece zile de la expirarea valabilității permisului de armă.

Cel în cauză este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de nedepunerea armei și a muniției la un armurier autorizat în termenul de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, faptă prevăzută şi pedepsită de art.342, alin.6 din Codul penal.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 21, 2017. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *