Vernisajul expoziției ”foto-grafice” a artistului fotograf careian Enyedi Zsolt, la Satu Mare

Joi, 23 februarie 2017, la Galeria de Artă a Consiliului Județean Satu Mare, a avut loc vernisajul expoziției artistului fotograf careian Enyedi Zsolt, cea de a doua expoziție personală în cariera artistului, organizată de Fundația Say Yes, Foto Club Vasile Vénig László Carei, sub tutela Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare.

Vernisajul a avut loc cu începere de la ora 16:00 cu titlul ”Y:I” și cuprinde un număr de circa 20 de fotografii color și ”foto-grafice” (după cum le denumește artistul).

Creatorul fotografiilor expuse, Enyedi Zsolt este profesor, muzician, traducător, scriitor, fotograf și filocartist, care s-a născut la Carei în anul 1966. El este fondatorul și promotorul Fundației Say-Yes și membru al Foto Clubului Vasile Vénig László din Carei. Creațiile lui fotografice au fost expuse la numeroase expoziții de grup. Despre artist au vorbit Maria Varga, de la Școala de Arte Satu Mare, în calitate de moderator, Gergely Csaba, președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare și vicepreședintele Foto Clubului Vasile Vénig László din Carei, Bikfalvi Zsolt.

Artistul a fost prezentat ca un membru mai nou al clubului, dar unul de mare valoare, care are un mod cu totul deosebit de a se exprima în arta fotografică. Președintele AAP Satu Mare, Gergely Csaba a subliniat buna colaborare pe care o are asociația pe care o conduce cu artiștii plastici din Carei, colaborare care durează de patru ani. ”Ei sunt prietenii noștri”, a spus Gergely Csaba. Despre opera artistului a remarcat că este o operă bine gândită, fiecare creație a sa nu este pur și simplu o fotografie obișnuită. În mâna artistului, aparatul foto joacă rolul penelului din mâna pictorului. Tablourile sunt realizate în culori, pun pregnant în evidență personalitatea complexă a artistului și stârnesc imaginația privitorului, care se convinge ușor că are în față un experimentator, cu o exprimare personală.

În cuvântul său profesorul Enyedi Zsolt a mulțumit Asociației Artiștilor Plastici din Satu Mare pentru ocazia de a expune la această galerie. A vorbit despre arta lui fotografică, felul în care își realizează operele, despre mesajele pe care le transmite privitorilor prin fotografiile sale. Domnia sa a considerat că AAP Satu Mare a acordat întotdeauna sprijin foarte multor artiști tineri să se afirme.

Momentele poetice în cadrul vernisajului au aparținut tinerei Szököcs Zsófia, care a interpretat patru haikuuri de Nyoko Tomita. Expoziția poate fi vizitată zilnic, până la data de 8 martie 2017.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 23, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.