A.J.O.F.M. Satu Mare: Subvenții mai mari pentru angajatori, la încadrarea șomerilor

De prevederile art.85 din legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare pot să beneficieze angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, șomeri în vârstă de peste 45 de ani, șomeri care sunt părinți unici susţinători ai familiilor monoparentale, șomeri de lungă durată sau tineri NEET. Aceştia primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 900 lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.

Sunt considerați șomeri de lungă durată persoanele care sunt șomere pe o perioadă mai mare de 12 luni, în cazul persoanelor cu vârsta de minimum 25 de ani și pe o perioadă de 6 luni, în cazul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 ani și până la împlinirea vârstei de 25 de ani.

Tinerii NEET, sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională.

De aceste facilități beneficiază și angajatorii care, în raport cu numărul de angajați, și-au îndeplinit obligația potrivit legii de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum și angajatori care nu au această obligație legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap și le mențin raporturile de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.

Pentru a beneficia de aceste facilități, agenții economici se pot adresa compartimentului  de specialitate din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare,  pe site-ul agenției sau la telefon 0261/770237.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 16, 2017. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *