Construirea la Satu Mare a complexului NEPI şi a restaurantului Mc Donald’s mai aşteaptă

În conferinţa de presă susţinută la Consiliul Local Satu Mare de primarul Kereskényi Gábor, însoţit de consilierii reprezentanţi ai tuturor partidelor politice, s-a adus la cunoştinţa sătmărenilor stadiul proiectelor ce vizează construirea la Satu Mare a complexului NEPI şi a unui restaurant Mc Donald’s.

Primarul Kereskényi Gábor a precizat că există impedimente în continuarea acestor proiecte, care întârzie referitor la terenurile private pe care vor fi amplasate cele două investiţii: se cere anularea unui titlu de proprietate în cazul amplasamentului NEPI, iar în zona Burdea unde ar putea fi amplasat un restaurant Mc Donald’s, nu există documentaţia înregistrată la primărie deoarece şi acolo foştii proprietari şi-au cerut punerea în posesie a terenului. Primarul a spus că „Sprijinim investiţiile dacă trebuie, mergem mai departe chiar şi în aceste condiţii. Azi s-a dat certificatul de urbanism pentru NEPI, iar pentru Mc Donald’s vom găsi soluţie juridică potrivită”.

Au mai susţinut cele susţinute de Kereskényi Gábor reprezentantul Forumului Democrat German, Ştefan Ressler, şi Romeo Pop din partea PNL. Ambii au susţinut aceste investiţii, spunând că indiferent de culoarea politică toţi consilierii vor sprijini aceste proiecte pentru sătmăreni.

Consilierul ALDE Mihai Huzău a declarat că: „Cred că aceste două proiecte sunt binevenite și necesare municipiului nostru în mod special pentru tinerii sătmăreni care vor avea în sfârșit o alternativă la facilitățile de divertisment și cumpărături oferite de oraşele vecine, Baia Mare și Oradea.

Cred că activitățile de divertisment și petrecerea timpului liber sunt la fel de importante pentru tineri, precum este educația sau locurile de muncă deoarece odată ce ne încheiem programul de muncă sau orele de studiu, trebuie ca și în Satu Mare să avem opțiuni de recreere.

Chiar dacă nu ne vom putea compara cu orașe ca și Cluj Napoca, măcar vom avea alternative viabile de shopping si de petrecere a timpului liber la noi în oraș. Un mall cu un cinematograf performant, un foodcourt diversificat și un Mc Drive sunt lucruri de care un municipiu reședință de judeţ cu aproape 100.000 de locuitori nu se poate lipsi.

Trebuie să facem tot ce este posibil ca cele două proiecte să își urmeze cursul firesc și să se concretizeze pentru a reuși în sfârșit să intrăm în normalitate din punct de vedere al oportunităților pe care le poate oferi orașul nostru.

Aceasta este o situație în care toate forțele politice din Satu Mare, dar în special Consiliul Local și Primăria trebuie să dea dovadă de unitate și cu toții să sprijinim astfel de proiecte prin care orașul nostru poate să devină un oraș dinamic și interesant pentru locuitori și vizitatori”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 22, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.