Psihologul Gáspár György va susține marți la Filarmonica ”Dinu Lipatti” conferința publică ”Ce spun eu și ce auzi tu?”

Marți, 4 aprilie 2017, ora 19.00 la Filarmonica ”Dinu Lipatti” va avea loc conferința publică ”Ce spun eu și ce auzi tu?” susținută de psihologul Gáspár György. (Conferința publică se ține în limba română). Prețul biletului este de 25 de lei și se poate achiziționa în avans la Centrul Cultural ”G. M. Zamfirescu” sau cu o oră înainte de începerea conferinței în holul Filarmonicii ”Dinu Lipatti”. Evenimentul este organizat sub egida Primăriei Municipiului Satu Mare, Consiliului Local Satu Mare și a Centrului Cultural ”G. M. Zamfirescu”. 

Ce spun eu și ce auzi tu? Și eu am nevoie să mă vezi, să mă auzi, să mă simți…

Bazată pe cele mai recente descoperiri din știința relațiilor de iubire, conferința “Ce spun eu și ce auzi tu?” ne oferă o nouă viziune și perspectivă practică asupra relațiilor de cuplu. Bogată în explicații concrete și numeroase recomandări ușor de aplicat în viața de zi cu zi, prin participarea la această conferinței aveți șansa să vă îmbunătățiți semnificativ conectarea la partener, ajungând să vă gestionați conflictele într-o manieră sănătoasă și pozitivă. Deoarece, DA, și cuplurile fericite se ceartă – diferența este dată de faptul că adulții din aceste cupluri își gestionează conflictele într-un mod constructiv și conștienți de importanța relației.

Toate relațiile trec prin cicluri de conectare, deconectare și reconectare. Relațiile nu sunt statice, acestea sunt precum organismele vii, care necesită atenție și implicare din partea noastră. Atunci când noi și partenerul căutăm o conectare profundă și consistentă, adesea trebuie să acceptăm și deconectări puternice, ca parte a dansului relațional. Astfel, poate fi dureros să susținem toată energia necesară armoniei din cuplu, mai ales atunci când bateriile psihologice ne sunt aproape goale.

Uneori, conflictul este fenomenul care ne ajută să ne concentrăm pe nevoile celuilalt. Și tocmai prin acest proces de reconectare începe creșterea relației. O conversație umană de reconectare nu este despre a arăta cu degetul, ci despre a-i spune partenerului ce ne dorim să facă diferit.

Păstrând în minte principiul conform căruia schimbarea începe cu noi, atunci când vine vorba despre relația de cuplu cei mai mulți dintre noi suntem tentați să-l “determinăm” pe celălalt să facă primul pas spre schimbare, însă cu siguranță aceasta este și o mare capcană relațională. Controlul și manipularea în relația de cuplu nu favorizează apropiere, acestea sting orice urmă de încredere și siguranță relațională.

“Consider că a venit momentul ca fiecare dintre noi să ne asumăm curajul de-a descoperi noua știință a iubirii, să îndrăznim a renunța la ceea ce credeam că este iubirea și să învățăm a iubi din plin”, precizează Gáspár György, psihoterapeut relațional și autor al cărții ”Copilul invizibil”.

Cui îi este adresată această conferință?

Conferința este recomandată cuplurilor de orice vârstă și orientare sexuală. Dar și persoanelor aflate în căutarea unei relații funcționale de cuplu. Dacă ai o relație solidă, participarea la atelierele conferinței îți poate oferi noi insight-uri și conștientizări despre cine ești tu în relația de cuplu, dar și o serie de instrumente optime pentru a menține starea de bine în doi. Iar dacă ești într-o relație toxică sau dificilă, poți înțelege care sunt rănile personale care te opresc din a primi și oferi iubire din plin.

Pe ce se va axa conferința?

• Pe descoperirea și recunoașterea comportamentelor toxice dintre partenerii unui cuplu;

• Pe blocajele în comunicare și armele psihologice pe care le folosim în viața de zi cu zi;

• Pe aspectele care fac diferența între cuplurile fericite și cele nefericite;

• Pe înțelegerea motivelor pentru care ne comportăm într-un anumit fel;

• Pe descoperirea noii științe a iubirii;

• Pe dezvoltarea unor practici sănătoase de relaționare și comunicare în cuplu;

• Pe împăcarea cu noi înșine și acordarea permisiunii de a primi și oferi iubire.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 30, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *