Incendiu devastator la o fermă de porci, cu o pagubă de peste 10 miliarde de lei

În data de 09 aprilie 2013, la ora 15.52, Secţia de Pompieri Carei, a intervenit cu trei autospeciale de stingere, o autoscară mecanică şi o ambulanţă SMURD, sub comanda locotenentului-colonel Mateş Dumitru, comandantul Secţiei de Pompieri Carei, în localitatea Andrid, str. DJ 196, la kilometrul 10, unde a izbucnit un incendiu la o fermă zootehnică de creştere a porcilor, aflată în proprietatea firmei S.C. VEREŞ AGRO PROD COM S.R.L.

incendiu andridEchipele de intervenţie ale Secţiei de Pompieri Carei, au ajuns la locul intervenţiei la ora 16.16 şi au constatat că ardea interiorul halei de creştere intensivă de suine (porcine), pe aproximativ 2.400 metri pătrați cu posibilităţi de propagare la halele învecinate. Datorită faptului că incendiul s-a propagat cu repeziciune la întrega hală şi exzistând pericolul să se propage la halele învecinate, din ordinul Inspectorului Şef, Colonel Burz Iulian, la faţa locului s-a deplasat SVSU al comunei Andrid cu autospeciala din dotare, SVSU al comunei Petreşti cu autospeciala din dotare şi o cisternă de 4.000 litri cu apă aparţinând de S.C.Gardo Andrid, pentru a-i ajuta pe pompierii militari la lichidarea incendiului. La locul intervenţiei, s-a deplasat domnul Prefect Eugeniu Avram împreună cu inspector șef colonel Burz Iulian, care a preluat comanda intervenţiei, până la lichidarea incendiului. Incendiul a fost lichidat la ora 18.10.

A ars interiorul halei de creştere intensivă a suinelor pe aproximativ 2400 metri pătrați. S-au degradat hala în proporţie de 50%, structura de rezistenţă a construcţiei, acoperişul din panouri sandwich, instalaţia electrică, instalaţia de ventilaţie, instalaţia de apă, instalaţia de furajare, și altele. În urma incendiului au murit 2.200 de porci de aproximativ 120 de kilograme. Astăzi, din ordinul inspectorului șef, colonelul Burz Iulian, o comisie de cercetare a cauzelor probabile de incendiu, formată din colonel Hauşi Nelu – adjunctul Inspectorului Şef, colonel Sălăgean Vasile – Şef Protecţie Civilă, locotenent Rogoz Cristian – ofiţer din cadrul Centrului Operaţional, locotent-colonel Mateş Dumitru – comandantul Secţiei de Pompieri Carei, s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili cauza probabilă a incendiului şi valoarea pagubelor.

Update:

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Satu Mare, în cursul acestei zile au fost continuate activităţile de cercetare la faţa locului, împreună cu efective din cadrul ISU Satu Mare. A fost întocmit dosar penal iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere. Totodată, au fost ridicate pentru expertiză șase motoare electrice de la sistemul de ventilaţie al halei. Din verificările preliminare efectuate s-a stabilit ca posibilă cauza a incendiului defecţiunea sau suprasolicitarea unui motor electric.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 10, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.