Clădirea fostului cinematograf “Popular” va fi reabilitată printr-un proiect româno-maghiar

Miercuri, 10 aprilie o delegaţie din oraşul înfrăţit Nyiregyhaza a participat la Conferința de lansare a proiectului „Investiţia imobiliară în vederea dezvoltării întreprinderilor româno-maghiare – Acronym HURO-INVEST", realizat de către Municipiul Satu Mare în calitate de partener de proiect în parteneriat cu Fundaţia PRIMOM cu rol de Lider de Proiect.

DSC_0718

Delegaţia maghiară a fost formată din Jászai Menyhért-viceprimar, Czomba Csaba-Director Consiliu de Administrație, Hargitainé Tolnai Andrea-Director, Reményi Tamásné-Manager financiar, Zsukk István-Manager Incubator de afaceri, Darvas Ildikó-Manager de proiect. Evenimentul a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului local în prezenţa primarului municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel, a viceprimarului Marcela Papici, administratorului public Dan Băbuţ, a consilierilor locali Maskulic Csaba şi Nits Janos a echipei de implementare a proiectului formată din: Andrea Koncz – Șef Birou pentru Proiecte cu Finanțare Internațională, Adriana Lenghel – manager de proiect, Mihaela Manoliu – Șef Birou Achiziții Publice, Mihaela Culcean – Manager financiar proiect, George Bud – Asistent tehnic. La întâlnire a participat şi Bekessy Elisabeta, director al Agenţiei de Protecţie a Mediului, în calitate de partener în proiect.

Clădirea propusă spre reabilitare în baza proiectului face parte din Ansamblul urban „Strada Ștefan cel Mare” având codul SM-II-a-B-05246 şi datează din sec. XIX (clădirea fostului cinematograf Popular). Clădirea care a avut funcţiunea de „clădire culturală” găzduind o perioadă fostul cinematograf „Popular”, este cunoscută ca fiind clădirea „Casa Meșteșugarilor” construită în anul 1911 când un număr mare de asociații meșteșugărești au decis construirea unui sediu comun, pentru a avea o locație adecvată pentru asemenea manifestații.

Proiectul își propune refuncționalizarea clădirii și dotarea acesteia cu mobilier, sistem detecție incendiu, sistem antiefracție, sistem audio-video, sistem de supraveghere, echipamente IT. După reabilitare, ”Casa Meşteşugarilor” îşi va recăpăta destinaţia iniţială, devenind un centru de afaceri, de perfecţionare, de expoziţii şi de promovare.

Conform planurilor subsol, parter şi etaj anexate pot fi identificate compartimentările existente şi spaţiile disponibile. Concepţia iniţială privind funcţionalitatea clădirii este ca la subsol şi parter să fie amenajate microateliere, săli de cursuri şi de promovare (activităţi de cercetare, inovare, noi modele şi prototipuri, promovarea celor mai bune tehnici disponibile în vederea prevenirii efectelor activităţilor economice asupra mediului, creşterea eficienţei energetice, producerea şi utilizarea energiei regenerabile).

Proiectul vine în sprijinul mediului de afaceri de pe ambele părţi ale graniţei creându-le posibilitatea de a se dezvolta într-un spațiu modern, nou creat, dotat cu infrastructură specifică mediului de afaceri și oferindu-le servicii de specialitate în vederea încheierii unor parteneriate viabile și crearea de noi locuri de muncă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 aprilie 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.