Premierul Sorin Grindeanu: România va fi mereu în prima linie a combaterii antisemitismului

„Promisiunea mea este că România va fi întotdeauna în prima linie a combaterii antisemitismului, xenofobiei, intoleranţei şi discriminării”, a declarat joi, premierul Sorin Grindeanu, într-o alocuţiune susţinută la Memorialul Victimelor Holocaustului „Yad Vashem”, de la Ierusalim.

„În România comunistă, era imposibil să vorbeşti despre Holocaust. Generaţia mea a avut şansa de-a contribui la decizia politică de a aduce aceste pagini de istorie din nou în faţa publicului, recunoscând greşelile şi tragediile din trecut şi îmbunătăţind educaţia. Promisiunea mea este că România va fi întotdeauna în prima linie a combaterii antisemitismului, xenofobiei, intoleranţei şi discriminării”, a spus premierul Grindeanu.

Yad Vashem este „un depozitar al memoriei colective, adunând în interiorul său atât de multă durere şi disperare” şi o vizită aici „este o experienţă dificilă dar necesară deoarece comemorarea însăşi este o provocare pentru spirit, ne ajută să înţelegem trecutul pentru a educa tinerele generaţii astfel încât aceste orori să nu se mai întâmple vreodată”, a remarcat premierul.

Grindeanu a amintit că Timişoara, oraşul în care a trait „cea mai mare parte a vieţii” este locul în care a învăţat „prima oară despre toleranţă şi solidaritate şi dialog între culturi” şi unde există „o solidă comunitate evreiască cu multe personalităţi remarcabile care şi-au lăsat amprenta asupra culturii europene”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 4, 2017. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *