Polițiștii au aplicat în acest week-end 232 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 55.000 lei

În week-endul ce a trecut, poliţiştii au fost la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative. Pentru descurajarea producerii de evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru o intervenție rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale, în perioada  5 – 7 mai a.c., poliţiştii au acţionat, în sistem integrat, atât în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică cât și în dispozitivele constituite cu ocazia sărbătorilor câmpenești organizate în județ.

S-a acționat și pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere, dar şi pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul de viteză impus pe segmente de drum public.

Evaluarea modului de desfășurare a misiunilor arată că datorită mobilizării polițiștilor, nu s-au înregistrat incidente în timpul evenimentelor publice.

Mulțumim tuturor cetățenilor care au înțeles să respecte recomandările și indicațiile colegilor noștri, contribuind, astfel la menținerea unui climat de ordine și liniște publică pe parcursul desfășurării sărbătorilor.

În contextul activităţilor desfășurate în scopul creşterii gradului de siguranţă pe drumurile publice,  în urma controalelor asupra vehiculelor, pentru neregulile constatate, polițiștii au  aplicat în acest week-end 232 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 55 000 lei, iar ca măsură complementară, s-a dispus ridicarea în vederea suspendării a 15 permise de conducere, cele mai multe pentru depășirea limitei legale de viteză și pentru consum de alcool la volan.

Infracțiuni la regimul siguranței pe drumurile publice constatate:

În data de 06.05.2017, în jurul orei 23.50, polițiștii Biroului Rutier Carei, cu ocazia activităţilor  specifice desfășurate,  au identificat in trafic pe Calea Mihai Viteazu din municipiu, un bărbat de 56 de ani, din localitatea Ghenci, aflat la volanul unui autoturism. Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În data de 07.05.2017, polițiştii Secției Rurale Carei, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, au identificat  pe DJ 108 M în localitatea Lucăceni,  un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani din Carei,  care avea aplicate pe autoturism numere provizorii de înmatriculare  cu valabilitatea expirată. În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Tot în data de 07.05.2017, în jurul orei 17,00, în timp ce executau controlul si supravegherea traficului rutier, poliţiştii orașului Livada, au oprit pentru control un autoturism pe strada T.Vladimirescu din localitate. La volanul acestuia, a fost identificat un bărbat de 51 de ani , pentru care testarea alcoolscop a relevat o concentratie alcoolica de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orasenesc Negrești Oaș pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii  cu exactitate a alcoolemiei. În urma extinderii verificărilor poliţiştii au constatat că cel în cauză avea permisul de conducere anulat din anul 2011. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoană aflată sub influența alcoolului și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia permisul de conducere i-a fost anulat.

În data de 07.05.2017, în jurul orei 23.40, poliţiştii Secţiei Rurale Beltiug aflați în serviciu împreună cu cei din cadrul Poliţiei Oraş Ardud, au oprit pentru control un  autoturism care se deplasa pe raza localități Socond. La volan a fost identificat un tânăr de 25 ani din Socond, pentru care, după ce a fost testat alcoolscop, s-a stabilit că avea o concentraţie  alcoolică de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv petru care a fost condus la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Satu Mare, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Verificările extinse au relevat că cel în cauză avea dreptul de a conduce suspendat încă din data de 27.09.2016.

Pe numele acestuia a  fost întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 8, 2017. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.