A.P.M. Satu Mare va sărbători pe 10 mai Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare

În fiecare an, în preajma zilei de 10 mai se sărbătorește Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare, printr-o campanie de conștientizare coordonată de UNEP/Secretariatul Convenției privind conservarea speciilor migratoare de animale sălbatice (Convenția de la Bonn) și Secretariatul Acordului privind conservarea păsărilor de apă migratoare african-eurasiatice (AEWA).

Anul acesta evenimentul se promovează cu tema: Viitorul lor este viitorul nostru – O planetă sănătoasă pentru păsările migratoare și oameni, prin care se subliniază importanța protejării și conservării speciilor de păsări migratoare și a habitatelor de cuibărire și hrănire ale acestora, precum și necesitatea utilizării durabile a resurselor naturale.

Cu ocazia evenimentului ecologic dorim să atragem atenţia opiniei publice asupra rolului pe care îl joacă păsările în mediul înconjurător şi asupra pericolului dispariţiei unor specii ca urmare a distrugerii habitatelor în care trăiesc acestea.

Cu prilejul “Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare”, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, va organiza în data de 10.05.2017, ora 13.00, la Centrul de Ecologie din Andrid, o acțiune de informare și conștientizare a factorilor interesați la nivelul județului Satu Mare, împreună cu Primăria comunei Andrid și Ocolul Silvic Codrii Sătmarului, custodele siturilor Natura 2000 ROSPA 0016 Câmpia Nirului – Valea Ierului și ROSCI0021 Câmpia Ierului.

În cadrul acţiunii va fi prezentat un material informativ prin care se va sublinia importanţa conservării speciilor de păsări migratoare și a habitatelor în care trăiesc, precum şi o vizită în aria de protecție specială avifaunistică pentru observarea păsărilor (bird-watching).

Campania de conștientizare publică se organizează pentru evidenţierea necesităţii realizării unui management durabil al resurselor naturale, demonstrând totodată că acțiunea de conservare a speciilor de păsări este importantă pentru viitorul omenirii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 9, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.