Magyar Lóránd: ținta noastră este consolidarea pieței interne de carne de porc și suprimarea importurilor

„În fiecare an ajunge în România o cantitate foarte mare de carne de porc din import care are un impact semnificativ și negativ asupra piaței interne. Daca adaugăm dificultățile cauzate de seceta din ultimele doi ani care au condus la creșterea costurilor inputurilor în cardul exploatațiilor agricole atunci putem să spunem că legea pe care am adoptat marți în parlament este binevenit” – a declarat Magyar Lorand deputat UDMR.

Magyar Lorand a mai adăugat că Polonia este principalul exportator de carne de porc în România.

”Efectul prozitiv al proiectului de lege va fi creșterea producției interne, dar și a calității, deoarece această lege va sprijini funcționarea mai eficientă a sectorului economic. Prin acordarea ajutoarelor de stat pentru industria creșterii porcinelor, se urmărește eficientizarea activității acestui sector, dar și obținerea unor produse de calitate, competitive cu cele de pe piața europeană. Ajutorul va fi între 10 și 250 de mii de euro, în pachete de câte 10 mi de euro, care variază în funcție de numărul de animale. Minim 600 de capete de porci livrate la abatoare autorizate”, a precizat deputatul de Satu mare.

 „Așteptăm demult o asemenea oportunitate. Până în prezent, nici nu ne-am putut să ne gândim să facem investiții, care sunt absolut necesare pentru eficientizarea creșterii animalelor. Legea este un început foarte important pentru noi și dacă adaugăm faptul că a început să se normalizeze prețul cărnii de porc, atunci putem să spunem că suntem pe drumul cel bun”, spune cu încredere Veron Andrei, proprietarul unei ferme de porci din județul Satu Mare.

Suma alocată pentru perioada 2017-2020 este de 446 milioane de euro. Ajutorul de stat se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltarii Rurale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 16, 2017. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *