Ecouri de la etapa națională a festivalului de muzică franceză „Chants, sons sur scène”

În perioada 12-14 mai 2017, Teatrul Municipal din Baia Mare a găzduit etapa națională a festivalului de muzică franceză „Chants, sons sur scène” din acest an, organizat de Asociația Română a Profesorilor de Franceză cu sprijinul Institutului Francez.

Județul Satu Mare a fost reprezentat prin elevii câștigători ai fazei calificative ce a avut loc în 7 mai la filarmonica „Dinu Lipatti”, și anume: la categoria 13-15 ani: Dezsi Evelyn Adina – Şcoala Gimnazială Odoreu (prof. Tarba Simona); la categoria 16-17 ani: Moiş Casian – Liceul Teoretic Negreşti-Oaş (prof. Durău Cristina) și Chiorean Vanesa – Liceul de Arte „Aurel Popp” (prof. Pereş Laura), iar la categoria 18-25 ani: Berki Roxana – Colegiul Naţional „Ioan Slavici” (prof. Ardelean Silvia).

Concurența a fost foarte mare, elevii noștri intrând în competiție cu câștigătorii fazelor calificative din peste 10 județe ale țării, însă eleva Dezsi Evelyn, aflată la prima sa participare la festival, s-a remarcat prin talentul și calitățile sale vocale, reușind să obțină un premiul special pentru județul nostru.

Participarea la etapa națională a festivalului s-a dovedit o experiență interesantă pentru toți concurenții, ei având ocazia să participe la atelierele organizate de muzicienii francezi invitați la festival, printre care artistul Pierre Donoré, care a susținut și un concert sâmbătă seara, dar și la un spectacol susținut de cei mai talentați elevi din județele care au organizat etape calificative pentru festival, precum și la alte momente artistice inedite pregătite de organizatori.

Festivalul de muzică franceză reprezintă o experiență pe cât de frumoasă, pe atât de interesantă pentru toți concurenții, însă mai ales pentru câștigătorii celor 3 sejururi de 10 zile în Franța, printre care s-a numărat și eleva Szilagyi Ingrid de la C.N. „Doamna Stanca” în anul 2014.

Sperăm ca în viitor să se remarce din nou în județul nostru tinere talente care să cucerească primul loc pe țară al concursului „Chants, sons sur scène”. Între timp, îi felicităm pe toți participanții de anul acesta, elevi și profesori, și îi așteptăm cu drag la edițiile următoare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 17, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.