Ziua Eroilor la Satu Mare. Depuneri de coroane de flori în cinstea eroilor neamului

În organizarea Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Primăriei municipiului Satu Mare şi Garnizoanei Satu Mare, joi, 25 mai 2017, între orele 10.30 şi 14.00 au avut loc manifestări prilejuite de Ziua Eroilor. Această zi este marcată în fiecare an la sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului.

Joi, 25 mai, subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas a depus coroane de flori în memoria eroilor căzuţi pe câmpul de luptă. Depunerile au avut loc începând cu ora 10.30 la Placa comemorativă a eroilor Revoluției de la 1989 de pe Palatul Administrativ, la ora 11.00 la Cimitirul Eroilor iar de la ora 13,00 la Monumentul Ostaşului Român, unde subprefectul a transmis mesajul premierului Sorin Grindeanu cu ocazia Zilei Eroilor:

„Marcăm astăzi o zi dedicată celor mai buni dintre noi, care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru a-și apăra credința și pământul. Dacă avem astăzi o patrie, o casă, o familie dragă pentru care nu ne temem că o vom pierde, aceste lucruri se datorează în primul rând acelor oameni bravi.

De aceea, îmi exprim sentimentele profunde de respect, recunoștință și admirație pentru eroii poporului român, tați și bunici ai noștri, înaintași care și-au pierdut viața de tineri în război, unii necunoscuți.

Un gând puternic de speranță dedic militarilor noștri aflați astăzi în teatre de război: să se întoarcă sănătoși acasă! Iar pentru cei care au căzut pe câmpul de luptă în onoarea României și pentru valorile ei, cel mai adânc respect!

Dar eroi nu sunt doar cei care și-au pierdut viața în luptă, ci și cei care au supraviețuit după ce au riscat totul pentru patrie.

Îi consider eroi și pe veteranii noștri, o mână de oameni care mai sunt în viață acum, și care plătesc încă, în fiecare zi, în conștiință și în vise, pentru ororile cărora le-au fost martori în cel de-Al Doilea Război Mondial. Respect, dragi veterani, și să ne bucurăm multă vreme de acum încolo de dumneavoastră!

Salut cu acest prilej și Armata Română, care are parte de atâta stimă, încredere și simpatie din partea poporului nostru, sentimente câștigate prin onoarea și spiritul de sacrificiu dovedite în toate momentele istoriei. Memorie eternă eroilor români! (Sorin Grindeanu, Prim-ministru al României).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 25, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *