Campania Națională de Control în domeniile R.M. şi S.S.M. în Construcții, mai 2017

În perioada 9 – 13 mai 2017, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Satu Mare au participat la Campania Națională de control în Construcții organizată de Inspecția Muncii, efectuând 64 controale, din care 36 controale în domeniul relațiilor de muncă (RM) și 28 controale în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM).

Cu ocazia celor 36 controale în domeniul relaţiilor de muncă s-au constatat 14 deficiențe, fiind aplicate 12 sancţiuni, din care 4 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 30.000 lei, respectiv 2 amenzi de 10.000 lei pentru primirea la muncă a 2 persoane fără forme legale de angajare şi 2 amenzi de 5.000 lei pentru primirea la muncă a unor persoane ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în termenul legal în REGES (registrul general de evidență a salariaților în formă electronică); inspectorii de muncă au dispus 14 măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost constatate 42 deficiențe. Au fost aplicate 42 sancțiuni contravenționale, din care 1 amendă (în valoare de 8.000 lei) și 41 avertismente. Au fost dispuse 42 de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate, din care 1 sistare a unei lucrări la un loc de muncă prezentând pericol de accidentare pentru salariat (până la înlăturarea riscului constatat).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 29, 2017. Filed under Locale, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.