La Odoreu a avut loc Festivalul de folclor pentru preșcolari ”Deschideți porțile mari”

În data de 11 iunie 2017, în sala de festivități a Casei de Cultură din localitatea Odoreu și-au dat întâlnire micii artiști din grădinițele județului Satu Mare, pentru a participa la cea de-a VI-a ediție a Festivalului folcloric județean pentru copii preșcolari ”Deschideți porțile mari”. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Satu Mare împreună cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Inspectoratul Școlar Satu Mare și Primăria Odoreu.

Juriul a fost format din: Maria Carmen Sas și Leontina Dorca, maestre coregrafe, dr. Mara Lobonț Pușcaș, șef etnografie la Muzeul Județean, Leontina Ghiț, inspector școlar, Marius Ardelean, consilier reprezentant al Primăriei Odoreu și directorii Delia Zorescu Bacancioș de la GPP nr.5, Monica Avășan de la Grădinița ”Floare de lotus”.

După deschiderea festivalului au urcat pe scenă copiii de la GPP nr.11 Satu Mare, care au prezentat un frumos dans codrenesc, urmați de grupa mare de la GPP ”Floare de lotus” cu incantații; soliștii vocali Iulia Țiriac, și Alesia Burdea de la GPP nr.1; GPP nr.9 Satu Mare a prezentat un dans maghiar, iar GPN din Decebal a prezentat un grup vocal cu specific maramureșean. Au mai cântat Vanesa Macovei de la GPP ”Floare de lotus”, Alex Todea și Mario Andreica de GPP ”Voinicelul”.

Grupa mică de la GPN Valea Seacă au participat la secțiunea Jocuri din folclorul copiilor cu prezentarea ”Bine-i cu pruncii din sat la cântat și la jucat”, iar GPP 14 Mai și GPN Roșiori au prezentat câte un dans oșenesc și unul codrenesc. Au mai participat în concurs soliștii vocali Giulia Darida de la GPP ”Draga mea”, și Andrei Luca Mărgineanu de la GPP nr. 13 Satu Mare.

Copiii participanți la acest festival au dovedit reale calități artistice prezentând cu multă plăcere momentele artistice care s-au bucurat de un real succes din partea spectatorilor. De pregătirea lor s-au ocupat doamnele educatoare: Ildiko Bontya, Monica Pop, Ioana Chivari, Ana Rus, Florentina Raț, Rusu Hajnalka, Krisztina Șuta, Melida Meszaros, Maricica Uglean, Monica Avășan, Luninița Paul, Eleonora Lemhenyi, Marian Chiș, Florica Sabou, Mariana Toth, Alina Buriceanu, Anca Cioară, Anuca Cupșa, Camelia Jejeran, Corina Pop, Adriana Chira și Daniela Nistor.

În final juriul a stabilit următoarele premii:

Marele premiu: Grădinița cu Program Prelungit 14 Mai, premiul 1 Grădiniță cu Program Normal Roșiori, premiul 2 GPP nr 9, premiul 3 GPP nr 11, la secțiunea formații coregrafice.

Premiul 1: Mărgineanu Luca de la GPP nr, 13, premiul 2 Macovei Vanesa de la GPS ”Floare de Lotus” și Burdea Alesia de la GPP nr 1; premiul 3 Andreica Maria de la GPP Voinicelul și Todea Alex; mențiune Darida Giulia de la GPP ”Draga Mea”; premiul special GPN Decebal și Țiriac Iulia de la GPP nr .1 la secțiunea interpretare.

De asemenea la secțiunea „Folclorul Copiilor” premiul 1 Grădinița cu Program Normal Valea Seacă și Gradinița cu Program Special „Floare de Lotus”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 11, 2017. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.