Ample lucrări de reabilitare a străzilor din Satu Mare și a infrastructurii urbane

Un alt subiect de discuţie dezbătut în cadrul conferinţei de presă susținute miercuri, 14 iunie de primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a fost legat de reabilitarea străzilor din municipiul Satu Mare, în prezent fiind în lucru 15 şantiere.

„Modernizarea infrastructurii şi dezvoltarea urbană în care am inclus și modernizarea Centrului Nou a fost primul capitol din programul de dezvoltare al municipiului Satu Mare pe care l-am prezentat sătmărenilor înainte de alegerile locale. Treptat, fiecare obiectiv și angajament pe care ni l-am asumat față de cetățeni este pus și în practică. În ultimii 3-4 ani nu au fost atât de multe lucrări câte se derulează numai anul acesta. Printre cele mai ample lucrări pe care vreau să le amintesc la acest capitol sunt cele din cartierul Micro 15, zona Oituz, unde până acum a băltit apa, Piaţa 25 Octombrie şi cele patru cvartale de parcări din Carpaţi II şi Micro 17”, a declarat Kereskényi Gábor.

De asemenea, primarul a mai spus că în prezent se lucrează şi la documentația de întăbulare a zonei Centrul Nou.

“Ne dorim ca în proiectul de reabilitare să fie inclusă și zona fântânii arteziene care în acest moment se află în proprietatea Consiliului Județean Satu Mare dar am întreprins demersuri în acest sens, de trecere în administrarea Primăriei. Reabilitarea acelei zone, respectiv a platoului cu tot ceea ce presupune proiectul, se va face într-o altă fază deoarece procedura este puţin mai amplă“, a precizat primarul Kereskényi Gábor.

În prezent sunt în lucru: Bulevardul Independenței + strada Jubileului, strada Depozitelor, strada Gorunului, strada Proiectantului și încă 8.

Între lunile februarie-aprilie 2017 au fost finalizate: strada Arad, strada Ion Creangă, strada Ioan Slavici, strada Fraternității, strada Mică, strada Toamnei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 14, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *