Acțiune a polițiștilor în discoteci, baruri și cluburi. Au fost aplicate amenzi în valoare de 8.300 lei

Un număr de peste 20 de poliţişti, însoțiți de jandarmi, au acţionat cu efective mărite pe raza municipiului Satu Mare, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a celor cu violenţă, ce se comit de către tineri de regulă în zona discotecilor, barurilor, night club-urilor şi altor localuri de alimentaţie publică, precum şi depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor de infracţiuni, a persoanelor urmărite în temeiul legii şi a bunurilor produs al infracţiunilor.

Polițiștii din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice, ordine publică, investigaţii criminale, poliție rutieră şi luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Satu Mare, sprijiniţi de lucrători jandarmi din cadrul I.J.J. Satu Mare, au efectuat în noaptea de 16/17.06.2017 o acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică precum şi sancţionarea abaterilor rutiere.

Poliţiştii au desfăşurat activităţi cu precădere în zonele discotecilor, barurilor şi cluburilor, fiind efectuate controale în societățile de profil.

În contextul verificărilor efectuate, au fost legitimate şi verificate în baza de date 82 de persoane, 6 dintre acestea fiind introduse în aplicațiile Imagetrak și AFIS.

Totodată, pentru abaterile constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.300 lei.

Una dintre sancţiuni , în valoare de 2000 de lei, a fost aplicată în temeiul Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia personalului, unei societăţi specializată de pază, întrucât a menţinut în funcţie şi a fost depistat exercitând profesia , un agent de securitate pentru care, în baza unei Ordonanțe emise într-un dosar penal, s-a dispus măsura controlului judiciar cu obligaţia de a nu profesa pâna la terminarea afacerilor judiciare.

La una dintre societăţile comerciale controlate au fost depistate valori monetare nefiscalizate, sancţiunea aplicată fiind de 4000 de lei, cu măsura complementară de ridicare în vederea confiscării a banilor nefiscalizaţi.

4 dintre sancţiuni au fost aplicate la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 17, 2017. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.