Patru solicitări gestionate de I.S.U. ”Someș” Satu Mare pe parcursul sfârșitului de săptămână 16 – 18 iunie

În seara de vineri, salvatorii Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la un apartament situat la etajul şapte al unui bloc de locuinţe din municipiul Satu Mare, evenimentul fiind anunţat în jurul orei 21.18. La adresa indicată s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de lucru la înălţime (autoscară) şi două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor de intervenţie, se degaja o mare cantitate de fum din întreaga locuinţă, fiind cuprinsă de flăcări o tigaie uitată pe aragaz de către proprietar. În urma incendiului a ars uleiul din tigaie şi s-a degradat aragazul.

Cu câteva minute înainte de miezul nopţii (23:54), printr-un alt apel de urgenţă se cerea intervenţia pompierilor sătmăreni în localitatea Doba, unde în urma vijeliei puternice, un copac a fost doborât pe carosabil, blocând circulaţia vehiculelor. S-a intervenit cu autospeciala de descarcerare grea pentru degajarea carosabilului. Nu au existat victime sau pagube materiale.

Imediat după acest eveniment (în data de 17.06, ora 00:37), tot pompierii sătmăreni, împreună cu pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Apa au intervenit pentru stingerea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Apa. Focul, provocat cel mai probabil de un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător, a cuprins podul de lemn al anexei. Datorită intervenţiei prompte a salvatorilor, s-a reuşit stingerea focarului în cel mai scurt timp, fiind salvată în acest fel casa de locuit.

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 10:35, specialiştii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare s-au deplasat în localitatea Santău, unde în urma executării lucrărilor de decolmatare a văii Cehalului din localitatea amintită, un cetăţean a găsit o lovitură de aruncător de calibru 40 mm. Elementul de muniţie neexplodat a fost ridicat şi transportat în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 19, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *