La sediul Primăriei Tășnad a avut loc ședința Autorității de Ordine Publică Satu Mare

Ședința ATOP din 30 iunie 2017 desfășurată la sediul Primăriei Tășnad, a avut la ordinea de zi ”Dezbaterea privind modul în care se implică primăriile în asigurarea climatului de siguranță al cetățenilor, relația dintre Primărie – Poliție și situația autorizării din punct de vedere ISU a instituțiilor de învățământ”.

Au prezentat informări primarii și șefii de post din localitățile Tășnad, Căuaș, Cehal, Craidorolț, Pir, Santău, Săcășeni, și Săuca. Ședința a fost condusă de președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare, Veron Andrei. Din partea Instituției Prefectului-Județul Satu Mare a participat subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas.

Primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc a informat că nu sunt probleme deosebite ci doar probleme specifice sezonului estival în care populația orașului Tășnad este dublată de cei care vin la odihnă și tratament în stațiune. De aceea se acordă atenție sporită asigurării ordinii și siguranței cetățeanului de către Poliția orașului, Poliția Locală, Jandarmeria, care sunt la datorie cu patrule mixte.

Există în prezent opt camere de supraveghere care se dorește să fie suplimentate cu încă 48 de camere. Primăria Tășnad dorește ca acest proiect să fie implementat cât de curând. Se va prelua incinta și clădirile din fosta unitate militară, pentru care există un proiect în acest sens, creându-se totodată noi locuri de muncă.

Din informările prezentate de ceilalți participanți la ședință au reieșit următoarele: în fiecare comună există o bună colaborare între Primărie și postul de Poliție, numărul lucrătorilor a fost completat în majoritatea cazurilor.

Toți cei prezenți au subliniat că se pregătesc documentele necesare pentru obținerea autorizației ISU pentru școlile din comune. Există un număr mic de camere de supraveghere, al căror număr va fi suplimentat, iar paza pe plan local este asigurată prin pază proprie.

Reprezentanții comunei Săuca au ridicat și problema stării proaste a drumurilor din comună, fapt pentru care accesul acolo este foarte dificil și pentru localnici. S-a atras atenția că procesele verbale de contravenție nu au efectul dorit, amenzile nu sunt plătite din diferite motive, iar recuperarea sumelor este dificilă.

În concluzie, Andrei Veron a cerut celor prezenți să-și îndeplinească întocmai atribuțiile, iar pentru evenimente mai mari cu participare numeroasă, autoritățile locale să solicite din timp de la unitatea de Jandarmi echipaje pentru asigurarea ordinii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 30, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.