Finala Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat

În perioada 05 – 07 iulie a.c., pe Arena Națională, municipiul București a găzduit “Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat”, organizată de Departamentul pentru Situații de Urgență și de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul Fundației pentru SMURD.

Reamintim faptul că, echipa ISU Satu Mare, a ocupat locului I la proba ”Descarcerarea din Vehicule” a fazei zonale a acestei competiții desfăşurată în perioada 07-09 iunie a.c. în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj.

În urma câștigării fazelor zonale, 16 echipe din țară, printre care și cea a pompierilor sătmăreni formată din: plt.adj. Ardelean Antonio, sg.maj. Por Georgel, sg.maj. Hajdu Christopher, plt. Hotea Emil, plt.maj. Demian Marian, plt. Ardelean Adrian însoțiți de lt. col. Moraru Bogdan, s-au întrecut pentru obținerea locurilor fruntașe la cea de-a VI-a ediție a “Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat” din București.

Pe parcursul celor două zile de concurs, salvatorilor le-au fost testate abilitățile și experiența profesională dobândite la probele: ”Descarcerarea din Vehicule” și ”Acordarea Primului Ajutor Calificat”, sub arbitrajul experților din Scoția și Portugalia, precum și a specialiștilor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma derulării primei etape a competiției, sătmărenii alături de alte cinci echipe, la proba “Descarcerarea din Vehicule”, s-au calificat în finală.

La sfârșitul concursului, dominat de profesionalism, implicare, fair-play şi respect între competitori, echipa reprezentativă a județului Mureș a ocupat locul întâi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 7, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.