Aspecte ale activității I.S.U.”Someș” Satu Mare pe primul semestru al anului 2017

În data de 24 iulie de la ora 12:00, la sediul I.S.U. ”Someș” Satu Mare, s-a desfășurat o conferință de presă susținută de col. Dima Nicolae, inspector șef al I.S.U. ”Someș” Satu Mare, care a prezentat activitatea instituției pe primele șase luni ale anului 2017.

Au fost prezentate: Situația operativă pentru primul semestru al anului 2017; Activitatea Inspecției de prevenire în primul semestru al anului 2017; Concluzii rezultate în urma desfășurării exercițiului trimestrial cu forțe și mijloace ”Exercițiu pentru antrenarea structurilor de intervenție pentru căutarea unor persoane rătăcite în zonă”, la Luna Șes.

În perioada analizată, I.S.U. ”Someș” Satu Mare a executat 4.681 de intervenții reprezentând o creștere considerabilă față de 2016, cu 33%. S-au produs 139 de incendii. La toate tipurile de incendii s-a constatat o creștere de 16%. Timpul mediu de răspuns la solicitări a scăzut iar în cazul incendiilor s-a înregistrat o creștere de 43 de secunde, în funcție de distanța ce trebuia parcursă. În cazul Inspecției de prevenire au fost analizate și soluționate 251 de cereri de autorizare, avize pentru investiții noi, diverse. Au fost admise 11 autorizații, 9 au fost respinse din cele 58 solicitate, de asemenea au fost admise 70 de avize. S-au efectuat 439 de controale, înregistrându-se 3.000 de deficiențe, s-au dat 2.109 sancțiuni cu avertisment și 112 amenzi.

Referitor la exercițiul efectuat la Luna Șes, acesta s-a făcut cu forțe de căutare pentru salvarea victimelor pe timp de noapte și teren dificil. A fost o activitate care a reunit echipe mixte pe lângă echipa managerială. Acțiunea a fost o reușită, fiind desfășurată în condiții cât mai apropiate de realitate și fără o pregătire prealabilă. ”A fost o reușită, s-a realizat o colaborare cu toate structurile participante, s-a reușit localizarea victimelor. Au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliul Județean, M.A.I., I.J.J., I.P.J. Poliția de Frontieră, 52 Geniu, Ambulanța, Direcția Silvică, Asociația Vânătorilor și Pescarilor și Serviciile de voluntari locale. Astfel s-a activat și scenariul lor de intervenție, parcurgându-se toate etapele de la Plan roșu de intervenție până la Planul alb care reprezintă intervenția Spitalului, toate acestea se declanșează atunci când sunt cel puțin 7 victime”, a spus col. Nicolae Dima.

În încheierea conferinței de presă col. Nicolae Dima a răspuns întrebărilor și a afirmat că în cadrul I.S.U. ”Someș” Satu Mare sunt și câteva neajunsuri. Acestea sunt legate de dotare, nevoile instituției cresc pe măsură ce numărul de intervenții sunt în creștere, iar tehnica ”îmbătrânește”. Se dorește înnoirea tehnicii. Sunt probleme cu resursele umane care sunt insuficiente, datorită pensionării unor cadre, iar la nivelul conducerii existe două posturi de adjuncți neocupate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 24, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *