Cea de-a V-a ediție a Festivalului Medieval „Villa Karul”, în acest week-end la Carei

În perioada 29 – 30 iulie 2017 (sâmbătă și duminică) în Parcul dendrologic din jurul Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc cea de-a cincea ediție a Festivalului Medieval „Villa Karul”. Pe parcursul celor două zile vor avea loc diverse activități spectaculoase, unele dintre acestea implicând și publicul prezent: demonstrație de mânuire a armelor medievale, lupte medievale, școală de scrimă, lecții de dans medieval, demonstrații de tir cu arcul, demonstrații ale meșterilor sticlari, pielari, fierari și lutieri, spectacol cu foc, muzică și teatru, recitaluri de sonete, programe interactive pentru copii și  tradiții culinare.

Organizator: Centrul de promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”. Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Carei. Parteneri: Centrul Cultural al Municipiului Carei, Biblioteca Municipală, Muzeul Municipal Carei.

În cadrul manifestărilor vor participa trupe de reenactment, cunoscute ordine cavalerești, meșteri sticlari, pielari, lutieri, fierari, artiști specializați pe acest gen de evenimente.

Festivalul Medieval va fi deschis oficial sâmbătă, 29 iulie de la ora 16.00, cu o paradă a participanților prin centrul municipiului Carei, după care va avea loc o scurtă prezentare din partea organizatorilor, la intrarea principală în Castelul Károlyi. Toate activitățile din cadrul festivalului medieval se vor desfășura în zona manejului din parcul dendrologic.

În acest an participă:

Ordinul Cavalerilor „Paladinii de Terra Medies” Mediaș (lupte, demonstrații de mânuire a armelor, expoziție de arme, dansuri medievale)

Ordinul „Arany Gríff” Odorheiu Secuiesc (lupte, demonstrații de mânuire a armelor, dansuri medievale)

Arcașii „Corvus Regia” din Carei, Asociația „Lupii din pustă” din Aleșd (demonstrații de tir cu arcul, istoria arcurilor și a arcașilor, demonstrații de construire a zalelor, a arcurilor și a săgeților)

Asociația Culturală  „Turul Sas” – Baia Mare  (lupte, demonstrații de mânuire a armelor, ateliere de meșteșugari, expoziție de arme, dansuri medievale)

Asociația Culturală  „Borókagyökér egyesület” – Satu Mare (ateliere de meșteșugari, expoziție de obiecte artizanale, jocuri și ocupații pentru copii)

Trupa „Fire Dream” – Mediaș (jonglerii cu foc)

Meșteșugari (meșteri sticlari, pielari, lutieri, fierari) – Oradea, Satu Mare, Timișoara, Arad

Trupa de teatru M.E.E.M. – Centrul Cultural Carei

Formația Magic Dance – Centrul Cultural Carei

Din program:

Sâmbătă, 29 iulie 2017

16:00  Parada medievală – cu pornire din Parcul Dendrologic

16:30 – 20:30 – Meșteșugari și jocuri medievale pentru copii (picioroange, spărgători de nuci, condusul roții, tălpi de mlaștină, moară de grâu, trasul funiei, sculptură, împletit de piele, confecționare de șiraguri de mărgele, pictură pe sticlă și lemn, origami, etc)

16.30 – 18.30 „Micul arheolog” – activități interactive pentru copii realizate de reprezentanții Muzeului Județean Satu Mare – secția Carei

17.00  Expoziție de heraldică cu fotografii reprezentând blazoane ale unor familii aristocrate din Transilvania (Sala Cavalerilor, Castelul Károlyi)

17:00 – 21:15 Luptele cavalerilor și întrecerea arcașilor

17:30 – 18:00 Lecții de dans medieval cu formația Magic Dance

18.00 – 18.30 Jocuri și concursuri distractive (I)

18.30 – 18.50 Cortul cu povești – Recital de sonete și fabule cu trupa de teatru M.E.E.M.

19.00 – 19.40 Spectacol de teatru „Slugă la doi stăpâni”(fragment), adaptare după Carlo Goldoni – prezentat de trupa de teatru M.E.E.M. de la Centrul Cultural Carei

19.00 – 19.30  Jocuri și concursuri distractive (II)

21:45 – Spectacol cu Foc cu trupa FIRE DREAM

Duminică, 30 iulie 2017

16:00 – 20:30 – Meșteșugari și jocuri medievale pentru copii (picioroange, spărgători de nuci, condusul roții, tălpi de mlaștină, moară de grâu, trasul funiei, sculptură, împletit de piele, confecționare de șiraguri de mărgele, pictură pe sticlă și lemn, origami, etc)

16.30 – 18.30 „Micul arheolog” – activități interactive pentru copii realizate de reprezentanții Muzeului Județean Satu Mare – secția Carei

16:30 – 21:00 Luptele cavalerilor și întrecerea arcașilor

17:30 – 18:00 Lecții de dans medieval cu formația Magic Dance

18.30 – 18.50 Cortul cu povești – Recital de sonete și fabule cu trupa de teatru M.E.E.M.

19.00 – 19.40 Spectacol de teatru „Slugă la doi stăpâni”(fragment), adaptare după Carlo Goldoni – prezentat de trupa de teatru M.E.E.M. de la Centrul Cultural Carei

19.00 – 20.00  Jocuri și concursuri distractive

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 24, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.