Acum e acum: primarul vrea să știe dacă promisiunile electorale sunt respectate sau nu

Reacție fermă a primarului municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, față de înțepăturile” reciproce la care s-au dedat în ultimul timp baronii locali ai USL prin intermediul conferințelor de presă. Acesta a criticat modalitatea de tip “ping-pong” prin care parlamentarii USL ai Sătmarului înțeleg să-și rezolve problemele din cadrul alianței. În plus, după spusele sale, dr. Coica vrea să monitorizeze activitatea aleșilor locali în ce privește respectarea promisiunilor făcute de ei în timpul campaniei electorale și concret ce fac pentru sătmărenii care i-au ales.

coicaLa începutul acestei săptămâni, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a organizat o conferință de presă prin care și-a exprimat dezacordul în ceea ce privește „ping-pong-ul” politic jucat de parlamentarii USL Octavian Petric, Ovidiu Silaghi și Valer Marian și disputele lor din ultimul timp. “Domnii Petric, Silaghi şi Marian au ajuns parlamentari în urma votului populaţiei. Domnul senator  Valer Marian nu ar fi ajuns în funcție dacă nu ar fi primit şi voturile sătmărenilor. În calitate de primar şi de medic îi invit să vină în sânul familiei USL, să discutăm problemele și sunt convins că totul se poate rezolva”, a spus edilul-șef, care s-a oferit ca mediator în acest „ping-pong” politic și nu i s-au părut corecte luptele din „sânul” familiei USL arătând că acestea pot chiar să pună în pericol alianța.

Aleșii locali vor fi monitorizați indiferent din ce partid fac parte

Mai mult, Dorel Coica a declarat că în calitate de primar al municipiului Satu Mare va monitoriza activitatea parlamentarilor sătmăreni, de vreme ce în campania electorală au făcut atâtea promisiuni sătmărenilor, iar aceștia sunt datori în calitate de alegători să știe ce inițiative legislative au avut aleșii locali pentru binele județului nostru, câți bani au adus pentru județ și cât s-au implicat în rezolvarea problemelor sătmărenilor. Această monitorizare va fi valabilă pentru parlamentarii sătmăreni indiferent de culoarea lor politică.

Referitor la demiterea unor şefi de instituţii subordonate Primăriei şi Consiliului Local, dr. Dorel Coica a dorit să sublinieze că atât Primăria, cât şi Consiliul Local nu răspunde la nicio comandă politică: “Populaţia pe plan local m-a ales şi numai ea mă poate judeca. Sunt atât de multe lucruri de făcut în Satu Mare și am fost ales ca să îl fac un oraş civilizat”. Cu această ocazie, primarul a adresat parlamentarilor locali cererea ca în cazul în care dețin informații despre șefi de instituții sau funcționari publici care se dovedesc a fi vinovați, să se adreseze instituțiilor competente pentru a răspunde pentru faptele lor. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 16 aprilie 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.