Creatori din mai multe zone ale țării, sosiți la Satu Mare în cadrul Caravanei Culturii, ediția a II-a

Biblioteca Județeană Satu Mare, în colaborare cu Grupul Cultural Inspirescu Cervantes și Asociația Clubul Creatorilor Afirmarea, președinte Ioan Coriolan Anițaș, a organizat miercuri 16 august, cu începere de la ora 14:00, în Sala de lectură ”Gheorghe Bulgăr” o întâlnire cu scriitori, critici literari, interpreți de muzică, poeți și jurnaliști, veniți la Satu Mare din mai multe zone ale țării, în cadrul proiectului interjudețean ”Caravana Culturii”, ediția a II-a. Moderatoarea evenimentului cultural a fost managerul Bibliotecii Județene Satu Mare, Lacrima Istrăuan, alături de ea aflându-se managerul proiectului interjudețean Marian Bărăscu și managerul Grupului Cultural Inspirescu Cervantes, George Terziu, care are un merit incontestabil în organizarea acestui eveniment la Satu Mare.

Începând cu 12 august caravana a poposit sau va poposi în numeroase orașe ale țării: Curtea de Argeș, Drobeta Turnu Severin, Timișoara, Sighișoara, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare. Inițiativa organizării acestui proiect aparține Bibliotecii Județene ”Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, Asociației ”Rusidava Culturală” Drăgășani, Bibliotecii Județene Drăgășani, Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea și Editurii Khitcom Drăgășani.

Așa cum a precizat Marian Bărăscu, președintele Asociației ”Rusidava Culturală”, scopul proiectului este de a realiza o înfrățire și colaborare pe zone culturale, prin întâlniri între creatorii actului cultural.

Poetul și editorul George Terziu i-a salutat cu căldură pe cei sosiți la Satu Mare, care sunt scriitori și poeți recunoscuți, care se bucură de o critică favorabilă. A amintit că Satu Mare este un important centru de cultură, cu reviste de cultură, cenacluri literare, creatori valoroși, unii membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Creatorii sătmăreni sunt deschiși și uniți în domeniul culturii. Vorbitorul a mai precizat că întregul proiect cultural se desfășoară din resurse proprii. Marian Bărăscu i-a prezentat pe creatorii sosiți la Satu Mare. Fiecare dintre ei a citit din creațiile proprii, dăm numele lor în ordinea prezentării: Constantin Trișă, poet din Piatra Olt, Silvana Andrada Tcacenco, poetă din București, care a citit mai multe poezii de mare sensibilitate, Nicolae Nistor, poet din Râmnicu Vâlcea, Nicuță Ioan Lungu, poet din Călimănești, un mare admirator al lui Mihai Eminescu, George Tei, poet din București, care a revenit la Satu Mare după 21 de ani, Doina Bădescu, poetă din Craiova,  Traian Chiricuță, poet dar și talentat interpret, Constanța Triță. poetă din Piatra Olt, Liliana Ghiță Boian, poetă din Drăgănești Olt, Zenovia Zamfir, scriitoare din Râmnicu Vâlcea, Ioana Banner, poetă din București.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 16, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.