Amenzi de 5.000 lei, aplicate pentru deficiențe la produsele parafarmaceutice și cosmetice

În perioada 21 martie 2013-12 aprilie 2013, inspectorii OPC Satu Mare au desfășurat o acțiune tematică proprie de control la nivel regional privind respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor farmaceutice/parafarmaceutice, suplimentelor alimentare, produselor cosmetice și a dispozitivelor medicale.

comanda-iherbControlul tematic s-a desfășurat pe raza județului Satu Mare la un număr de 17 operatori economici,  fiind  verificate  produse în valoare totală de 174.936.38 lei și oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 1.370,8 lei.

Au fost constatate deficient la patru operatori economici din București, Mureș, Bihor și Arges cu puncte de lucru în Satu Mare, care aveau expuse la comercializare diferite suplimente alimentare, produse farmaceutice și cosmetice fără a avea prețurile menționate pe ambalajele acestor produse sau fără a avea afișate prețurile printr-o altă modalitate.

Doi operatori economici nu aveau instrucțiunile de utilizare traduse în limba română la dispozitive medicale-glucometre marca Panasonic și stetoscoape Duplex Riester Littmann.

Doi operatori economici din Brasov cu punctul punct de lucru Satu Mare nu aveau certificate de garanție la tensiometre sau acestea nu erau completate cu denumirea unității service.

Doi operatori economici din Satu Mare efectuau cântarirea preparatelor farmaceutice cu aparate de masurare neverificate metrologic.

Trei operatori economici din Satu Mare nu aveau puse la dispoziția consumatorilor informații scrise cu privire la facilitățile acordate prin cardul de fidelizare.

Pentru deficiențele constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale cu avertisment și amenzi în valoare de 5.000 lei fiind dispuse măsuri pentru respectarea reglementărilor legale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 18, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.