Primăria atrage atenția proprietarului că distrugerea Hotelului Dacia este infracțiune

Primăria municipiului Satu Mare a intervenit prompt după ce cărămizi din Hotelul Dacia au căzut din nou peste acoperișul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare și apoi pe trotuar. Polițiștii locali au izolat zona, iar apoi angajații Serviciului Situații de Urgență din cadrul Primăriei au solicitat sprijinul pompierilor militari.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Costurile intervenției le vor suporta cei responsabili de producerea acestui incident!

Primăria Satu Mare a somat proprietarul Hotelului Dacia în mai multe rânduri să înceapă lucrările de conservare a imobilului. În 26 iunie 2017, Primăria a atras, din nou, atenția proprietarilor hotelului Dacia că imobilul a devenit un adevărat pericol public și că există riscul să se mai desprindă și alte bucăți de tencuială sau elemente decorative.

”Este o situație inacceptabilă, care trebuie urgent rezolvată. Am notificat în mai multe rânduri, ultima dată în urmă cu două luni, proprietarii imobilului să ia măsuri de punere în siguranță, în regim de urgență, în ceea ce privește asigurarea etanșeităților la învelitoare, precum și închiderea golurilor de pe fațade”, a declarat primarul Gabor Kereskenyi.

Primăria atrage atenția că distrugerea sau degradarea imobilului Hotelului Dacia este infracțiune și se sancționează conform legii.

”Sunt foarte dezamăgit că până acum la toate somațiile noastre s-a răspuns cu indiferență. Noi ne vom face în continuare obligațiile ce ne revin prin lege”, a declarat Gabor Kereskenyi.

În urma unei acțiuni în Instanță, Primăria a obținut obligarea proprietarilor Hotelului Dacia să ia măsurile de conservare generală a monumentului istoric, firma fiind somată în mai multe rânduri de municipalitate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 4, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.