Festival gastronomic internațional la Ștrandul din Tășnad, la final de sezon estival

Consiliul Local al Orașului Tășnad, Primăria Orașului Tășnad și Ștrandul Termal Tășnad au organizat sâmbătă, 9 septembrie de la ora 15.00 un spectacol de închidere a sezonului estival la Ștrandul Termal Tășnad. În aceeași zi, de dimineață, s-a desfășurat cea de-a opta ediție a concursului internațional de gătit la ceaun, organizat sub egida Asociației Culturale Ady-Kölcsey împreună cu Organizația UDMR Tășnad, sub patronajul Primăriei Tășnad.

Au participat 15 echipe din Nagykálló, Vép (Ungaria), Tășnad, Săcășeni și Cehăluț. Preparatele culinare au fost apreciate de juriul format din Kiskasza Vasile, Ruff Zsofia și Irimiaș László. Au fost preparate diferite măncăruri la ceaun din: carne de miel, iepure, porc, vită, la care se adaugă frigărui, garnituri de găluște, mămăligă, varză, legume, pâine tradițională de casă, cozonaci și deserturi apetisante precum: gogoși cu ciocolată și frișcă, minciunele, prăjituri de casă. S-au servit vinuri locale, țuică, fructe.

Concursul de gătit s-a bucurat de un public numeros și degustători pe măsura preparatelor. Au fost prezenți și reprezentanți ai orașului Acqui Terme din Italia, proaspăt înfrățit cu Tășnadul, în frunte cu primarul Lucchini Lorenzo Giuseppe. Toți cei care au dorit au putut servi la discreție din cele pregătite și au donat orice sumă au dorit, în schimbul consumației, pentru ajutorarea caselor de copii din Tășnad.

Au fost desemnați următorii câștigători: Marele premiu ”Lingura de diamant” a fost acordat preparatelor echipei din orașul Nagykálló; Premiul special al juriului a fost acordat echipei Ham-Fauas Riders din Tășnad; Cel mai bun desert a fost pregătit de Primăria Tășnad (gogoșile cu frișcă și ciocolată), Cel mai bună supă la bogracs a fost gătită de echipa din Cehăluț; Cel mai bun fel doi la bogracs a fost cel al echipei Bisericii Reformate din Tășnad.

Celor care nu au fost prezenți, le prezentăm câteva dintre bunătățile pregătite cu talent și toată priceperea la Tășnad:

După festivitatea de premiere a celor mai talentați bucătari, au urmat concertele dedicate închiderii sezonului estival la stațiunea Tășnad, susținute de solistul Cezar Petrovici și formația Groovehouse din Ungaria.

Evenimentele de azi au marcat închiderea sezonului estival la Ștrandul Termal Tășnad. Primarul Orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc, a mulțumit tuturor pentru vizitarea Complexului balnear, declarând că a fost o vară cu un număr de turiști ridicat. Cu nostalgie în suflet și cu gândul la următorul sezon, atât tășnădenii, cât și turiștii din toate colțurile țării, s-au despărțit azi de sezonul estival al verii anului 2017.

Turiștii și cei dornici să se relaxeze sunt așteptați în continuare, și în extrasezon, la bazinele cu apă termală din incinta hotelurilor, unde se pot bucura de beneficiiile apei termale pe tot parcursul iernii. În această perioadă, programul de funcționare va fi de la orele 8.00 la 21.00.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 9, 2017. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.