Două vulpi cu rabie, depistate în localitățile Amați și Traian

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada 11.04.2013 – 18.04.2013, un număr de 69 de acţiuni de control la unităţi şi gospodăriile populaţiei. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat un avertisment şi șapte amenzi contravenţionale, în valoare de 4.200 lei. Au fost verificate: depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine, unităţi de vânzare cu amănuntul, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non-animală, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte. De asemenea au fost depistate două vulpi cu rabie. 

646x404În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: existența documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existența documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea și etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminarea subproduselor, existența echipamentelor de protecție.

Deficienţele sancţionate au fost: nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în ceea ce priveşte depozitarea produselor alimentare – au fost sancționate magazine alimentare din Satu Mare, Moftinu Mic și Bercu, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare şi siguranţa alimentelor în ceea ce priveşte întreţinerea şi igiena spaţiilor de comercializare a produselor alimentare au fost sancționate magazine alimentare din Ardud, Acâş, pentru înstrăinarea în orice mod a animalelor, fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare a fost sancționat un crescător particular din Racşa.

În această perioadă au fost depistate şi confirmate, în laboratorul de specialitate din cadrul D.S.V.S.A. Satu Mare ca fiind pozitive, la rabie două vulpi, în localităţile: Amaţi (1) şi Traian (1). Vulpile au fost capturate şi ucise, după ce au pătruns în gospodăriile unor cetăţeni din localităţile respective.

Aceste acţiuni întreprinse de către inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare, vor continua şi în perioada următoare, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi a animalelor, a preveni difuzarea bolilor transmisibile şi a reduce riscul de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare.      

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 19 aprilie 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.