Doi conducători auto au rămas fără permisele de conducere după ce au produs accidente rutiere

Un bărbat de 56 de ani din Satu Mare, aflat la volanul unui autoturism, a fost implicat în data de 12.09.2017 într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, neacordând prioritate de trecere autoturismului care circula pe drumul prioritar. În aceeași zi, un alt conducător auto, de 65 de ani, din Satu Mare a fost implicat într-un accident de circulatie soldat doar cu pagube materiale.

Întrucât în urma evenimentelor rutiere în care au fost implicați nu s-au prezentat la unitatea de poliție pentru întocmirea documentelor de constatare, cei în cauză s-au ales cu permisul suspendat pentru o perioadă de 30 de zile.

Reamintim conducătorilor auto să respecte prevederile Codului Rutier care reglementează acest tip de situații, și anume:

Conducătorii de vehicule implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale sunt obligaţi:

a) să scoată imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa;

b) să se prezinte la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.

Fac excepție de la aceste obligații:
a) conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condiţiile legii;
b) conducătorul de vehicul care deţine o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulaţie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 13, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *