Prima ședință a Comitetului Județean pentru Zona Montană a județului Satu Mare

Prefectul Darius Filip, în calitate de preşedinte al Comitetului Județean pentru Zona Montană a județului Satu Mare, a convocat pentru data de 28.09.2017 prima şedinţă a acestei structuri, care îşi exercită atribuțiile în conformitate cu prevederile H.G. 318/2003 privind constituirea și funcționarea Comitetului interministerial și a comitetelor județene pentru zona montană.

Din comitet mai fac parte preşedintele Consiliului Judeţean în calitate de prim-vicepreşedinte respectiv subprefectul judeţului şi directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Satu Mare în calitate de vicepreşedinţi, precum şi directori de instituţii deconcentrate în calitate de membri.  Comitetul judeţean pentru zona montană coordonează şi avizează proiectele locale privind acţiunile pentru protecţia şi dezvoltarea durabilă a zonei montane la nivel local şi asigură implementarea deciziilor Comitetului interministerial.

Deoarece în judeţul Satu Mare, în acest moment doar comuna Certeze beneficiază de statutul de zonă montană, prefectul judeţului Satu Mare a solicitat membrilor Comitetului demersuri pentru extinderea statutului special de zonă montană pentru mai multe unităţi administrativ-teritoriale din Ţara Oaşului şi din Codru, astfel acestea ar putea beneficia  de oportunităţile de finanţare destinate proiectelor pentru dezvoltarea zonei montane.

Prezent la şedinţă, primarul comunei Certeze – Petru Ciocan a expus principalele proiecte de dezvoltare a comunităţii în special în domeniul turismului şi a agriculturii ecologice (reconstrucţia fostei căi ferate înguste şi punerea în circulaţie a unui tren turistic, modernizarea unui drum forestier pentru accesul facil în zona montană, organizarea unui târg de produse agroalimentare cu specific montan, facilităţi de pescui recreaţional).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 28, 2017. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.