Din 833 de elevi/studenţi, 233 au depus la C.J.P. Satu Mare adeverinţa pentru pensia de urmaș

Deoarece a început anul universitar, revenim în sprijinul studenţilor care beneficiază de pensie de urmaş şi care, işi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, reamintindu-le faptul că, este obligatoriu ca, până la data de 5.10.2017, să prezinte dovada că frecventează facultatea în continuare, sub forma unei adeverinţe eliberată de unitatea de învăţământ pe care o frecventează, adeverinţă care, să conţină datele de identificare ale acestora şi faptul că ,,urmează cursurile anului universitar 2017-2018”.

Legea precizează faptul că, pensia de urmaş în cazul copiilor, se acordă până la vârsta de 16 ani sau până la vârsta de 26 de ani dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora. Această obligaţie o au şi elevii care sunt beneficiari ai unei pensii de urmaş şi au împlinit vârsta de 16 ani. Până în prezent, un număr de 236 de persoane dintr-un total de 833 de elevi/ studenţi au depus la C.J.P. adeverinţele justificative.

În cazul în care adeverinţele nu pot fi aduse personal sau prin terţi, pot fi trimise şi pe e-mailul instituţiei: cjpsm@datec.ro sau prin faxul instituţiei la nr. 0261-706828, cu menţiunea că, ulterior, neapărat să trimită şi originalul.

Având în vedere faptul că, un număr foarte mare de elevi/studenţi nu au adus până la această dată adeverinţele şi a căror situaţie este incertă, în sensul că, nu se cunoaşte dacă au fost admiși într-o formă de învaţământ superior sau dacă au absolvit facultatea frecventată, solicităm de urgenţă acestora să aducă dovada frecventării în continuare a studiilor pentru ca pensia lor să nu fie suspendată.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 3, 2017. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *