Corneliu Balla a fost omagiat la Carei, la 83 de ani de la naștere

Vineri, 19 aprilie 2013, începând cu ora 12.15, în Sala de Expoziţii a Castelului Károlyi din Carei a avut loc o masă rotundă prin care s-au marcat 83 de ani de la naşterea profesorului, traducătorului, publicistului şi poetului Corneliu Balla.

P4190472Evenimentul, organizat de Direcţia de Cultură a municipiului Carei în colaborare cu Centrul de Promovare a Turismului Cultural, Centrul Cultural Carei şi Biblioteca Municipală Carei, a început prin depunerea unei coroniţe la placa memorială a poetului din cartierul Republicii la ora 12.00.

De la ora 12.15 s-a desfăşurat masa rotundă, care a fost deschisă de directorul Direcţiei de Cultură Carei, Bogdan Georgescu. Referentul de la Centrul Cultural Carei, Adrian Ştefănuţi a continuat moderarea evenimentului, invitându-i  cei doi invitaţi să ia cuvântul. Titus Doboş a dat citire unei scrisori emoţionante adresate poetului, apoi Viorel Câmpean, de la Biblioteca Judeţeană Satu Mare a evocat personalitatea celui care a fost Corneliu Balla.

Masa rotundă s-a încheiat cu un micro-recital de poezie din creaţia lui Corneliu Balla, susţinut de elevii Cercului de Teatru din cadrul Centrului Cultural Carei, Dan Coşarcă, Gabriela Marincaş şi Evelin Nagy, pregătiţi de Adrian Ştefănuţi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 19, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.