Maria-Genica Letai își lansează luni la Biblioteca Județeană volumul de versuri „Zbor în amurg”

Biblioteca Județeană Satu Mare în colaborare cu Cenaclul Cronograf organizează luni, 9 octombrie, cu începere de la ora 16.00, evenimentul de lansare a volumului de versuri „Zbor în amurg”, apărut de curând sub semnătura autoarei Maria-Genica Letai, la Editura Eco Print din Satu Mare.

Evenimentul se va derula în găzduirea Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr”, în prezența autoarei, a colegilor de cenaclu, a prietenilor, colaboratorilor și invitaților săi. Volumul de versuri, adus în atenția publicului sătmărean, reprezintă debut editorial și va fi prezentat de către bine-cunoscutele scriitoare Dana Criste, Loredana Știrbu și Violette Cherecheș, completate de către reputatul om de cultură, gazetar și om de televiziune, prof. Teodor Curpaș.

Momentele artistice vor fi asigurate de către cantautoarea Georgeta Govor, interpreta de muzică populară Angela Munteanu, prof. Ciprian Chiovari și un grup de elevi de la Școlile gimnaziale „Ion Creangă” și „Lucian Blaga” din municipiul Satu Mare.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanții autorităților locale și județene, directori de instituții, scriitori, oameni de cultură, preofesori și elevi, jurnaliști, colegi și colaboratori ai autoarei Maria-Genica Letai și toți cei care iubesc literatura și susțin actul cultural.

Maria-Genica Letai s-a născut în localitatea Pișcari, comuna Terebești, la data de 4 septembrie 1947, fiica lui Ștefan și a Malvinei.

Cursurile elementare (ciclul primar și gimnazial) le-a parcurs la școala din satul natal, după care a urmat cursurile liceale la Carei. Studiile superioare le-a absolvit la Institutul Pedagogic de trei ani din Baia Mare.

Și-a început activitatea profesională în anul 1969, la școala din satul natal, unde a predat limba și literarura română timp de patru ani, până în 1973.

S-a căsătorit la vârsta de 25 de ani. Urmându-și soțul, s-a transferat la școala din localitatea Mălin din județul Suceava. După șapte ani s-a întors pe meleagurile natale, unde și-a continuat activitatea didactică predând limba și literatura română la diferite școli din municipiu.

Primul an de după Revoluția din 1989 a găsit-o la Școala Generală Nr. 4 din Satu Mare, unde a predat timp de un an, iar de aici s-a transferat la Școala Generală „Ion Creangă”, unde a activat 15 ani.

În anul 2005 s-a retras din activitatea profesională, prin pensionare, lăsând locul de la catedră mai tinerilor săi colegi.

A colaborat cu Cenaclul Cronograf, Clubul creatorilor Afirmarea, Asociația Pensionarilor „Unirea” și Asociația Județeană a Pensionarilor din Satu Mare.

Pe plan literar a mai colaborat la revistele „Eroii neamului” și „Mărturii culturale”, unde a publicat o parte din poeziile cuprinse în volumul de autor „Zbor în amurg”.

Este o doamnă credincioasă, frecventează Biserica romano-catolică „Calvaria”, unde activează în cadrul corului bisericesc.

Prezență activă la evenimentele literare și culturare ale urbei, a găsit imboldul și resursele necesare pentru a publica primul său volum de versuri, „Zbor în amurg”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 6, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.