Municipalitatea vine în sprijinul persoanelor din Sătmărel care nu au acte de identitate

Primăria Municipiului Satu Mare anunță faptul că, vineri, 6 octombrie, Serviciul de Evidență a Persoanelor din cadrul Direcției de Evidență a Persoanelor a municipiului Satu Mare a organizat o acțiune de punere în legalitate a persoanelor fără acte de identitate din cartierul Sătmărel.

În acest sens, în cursul acestei săptămâni, reprezentantul familiilor de romi din Sătmărel a fost rugat să anunțe persoanele care se află în situația de a nu avea un act de identitate, deoarece vineri, începând cu ora 10.00, o echipă din cadrul Serviciului de Evidență a Persoanelor se va deplasa la Căminul Cultural din Sătmărel.

Cu toate că existau informații că în această zonă locuiesc 30 de familii ale căror membri nu au acte de identitate, astăzi, nici o persoană nu s-a prezentat pentru a solicita întocmirea actului de indentitate sau a cărții de identitate provizorii.

Pe această cale, dorim să transmitem tuturor liderilor comunității rome să întocmească o evidență clară a persoanelor pe care le reprezintă și care nu au acte de indentitate și mai apoi îi rugăm să ia legătura cu reprezentanții Serviciului de Evidență a Persoanelor pentru a sprijini aceste persoane să intre în legalitate.

Serviciului de Evidență a Persoanelor organizează periodic astfel de acțiuni și vine în sprijinul acestor persoane cu toate informațiile, însă este în responsabilitatea fiecărei persoane să solicite un act de identitate sau o carte de identitate provizorie.

De asemenea, dorim să aducem la conoștința persoanelor care nu dețin toate documentele necesare obținerii unui act de identitate că, în acest caz, pot solicita întocmirea unei cărți de identitate provizorii. Astfel, atunci când o persoană nu are certificatul de stare civilă și dovada adresei de domiciliu poate solicita întocmirea acestei cărți de identitate provizorii care este valabilă 1 an.

Totodată, dorim să informăm cetățenii că, miercuri, 11 octombrie, o echipă a Serviciul de Evidență a Persoanelor se va deplasa în localitatea Lazuri, pentru a veni în sprijinul persoanelor fără acte de identitate din comună, cât și a celor din satele învecinate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 6, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *