Expoziție la Școala Gimnazială “Bălcescu-Petofi”, cu prilejul Zilei Holocaustului în România

Cu prilejul Zilei Holocaustului în România, la Școala Gimnazială „Bălcescu–Petofi”, elevii clasei a VIII-a A, sub coordonarea doamnei profesoare Angela Cadar, au realizat o expoziție cu imagini sugestive pe această temă. Astfel, numeroase imagini și desene au ilustrat drama evreilor din Al Doilea Război Mondial care și-au găsit sfârșitul în lagărele de exterminare de la Auschwitz -Birkenau, Sobibor, Treblinka și Maidanek.

“Soluția finală” gândită și pusă în aplicare de Germania nazistă condusă de Adolf Hitler a însemnat moartea a șase milioane de evrei, din care 1.5 milioane de copii.  Totodată, elevii au vizionat și un documentar despre Holocaust pentru a înțelege mai bine semnificația acestui eveniment dramatic. Ziua Holocaustului comemorează acestă tragedie umană pentru a nu uita cele întâmplate și mai ales pentru a nu se mai repeta niciodată.

O altă activitate a fost organizată de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog în cadrul proiectului ‘’Necenzurat’’, proiect de informare și conștientizare cu privire la riscurile consumului de droguri, adresat elevilor din învățământul gimnazial. Elevii clasei a VIII-a B au fost încântați să participe la activitățile interactive coordonate de specialistul în prevenire, d-na Ștefania Boca.

În cadrul activității, elevii au avut ca temă principală influența grupului asupra comportamentului tinerilor. Ei au învățat cum să pună în practică abilitățile de comunicare asertivă în cadrul grupului de prieteni și să spună ‘’NU’’ influențelor negative. Buna desfășurare a activității a fost asigurată de d-na director Carmen Fechete, dir. adj. Gyongyi Dolhai și prof. psiholog Roxana Simona Tuns.

prof. Domuța Angela 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 10, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *