Conferință internațională la U.V.V.G Satu Mare, despre dezvoltarea regională durabilă

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a participat joi, 12.10.2017, la deschiderea conferinței Internaționale intitulată “Dezvoltarea Regională Durabilă – prin inovare, competitivitate și capital uman” organizată de Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” din Arad Filiala Satu Mare în parteneriat cu Academia Română-Institutul de Prognoză Economică și Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Universitatea Hyperion din București, având ca invitați reprezentanții Universității Naționale din Ujgorod – Ucraina.

După ce a felicitat conducerea Universităţii pentru faptul că reuşeşte cu succes să menţină judeţul Satu Mare pe harta comunităţii ştiinţifice româneşti şi chiar a celei internaţionale, prefectul a remarcat faptul că este a doua oară în aceeaşi săptămână în care în judeţul Satu Mare se discută despre dezvoltare durabilă, după vizita de ieri a coordonatorului Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului care a lansat în premieră o discuţie pe această temă.

“Astăzi se discută într-un cadru ştiinţific despre acelaşi lucru, ceea ce ar putea reprezenta o premisă ca din zona noastră să se pornească construcţia conceptului de dezvoltare durabilă a României” a spus prefectul în încheiere.

În cadrul evenimentului s-au înscris un număr de 70 lucrări științifice pe tema dezvoltării regionale durabile prezentate de cadre academice și cercetători din 20 de universități și instituții de cercetare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 12, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *