Număr record de producători autohtoni, la Ziua Recoltei organizată la Tășnad

În data de 13 octombrie, vineri, de la primele ore ale dimineții Piața agro-alimentară din orașul Țășnad a devenit neîncăpătoare pentru numeroșii producători autohtoni și nu numai, care au venit cu această ocazie pentru a-și etala și valorifica produsele agricole specifice toamnei. Primăria orașului Tășnad, Consiliul Local al Orașului Tășnad și Casa de Cultură din Tășnad au organizat o nouă ediție a Zilei Recoltei.

A devenit o tradiție ca în fiecare toamnă Primăria și Consiliul Local să organizeze astfel de manifestări. Ziua Recoltei a fost onorată cu prezența de către primarul orașului, Grieb Csaba, împreună cu viceprimarul orașului, Kiskasza Balazs, însoțiți de consilierii locali.

Primarul, viceprimarul și consilierii locali au vizitat standurile cu produsele toamnei și au stat de vorbă cu producătorii, au apreciat calitatea produselor și au reținut sugestiile și propunerile producătorilor. Marea majoritate a produselor expuse au făcut parte din categoria produselor bio, provenind de pe loturile agricole ale localnicilor. Am remarcat prezența producătorilor din localitățile: Tășnad, Pir, Cig, Sărăuad, Santău, Săuca, Supur, Săcășeni etc.

O zonă aparte din cadrul târgului au fost ocupată de producătorii de lactate, ei oferind sortimente de brânzeturi diverse și de bună calitate, precum caș, urdă. Au fost prezenți de asemenea legumicultorii, pomicultorii și horticulturii.

Ediția din acest an a întrunit, față de alți ani, un număr record de producători, rezultând că orașul Tășnad cu împrejurimile sale pot asigura populației produse naturale, bio, atât de mult căutate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 13, 2017. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *