Prefectul județului, Darius Filip a convocat în ședință Centrul Local de Combatere a Bolilor

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a convocat marţi, 17 octombrie 2017, ora 10.00, Centrul Local de Combatere a Bolilor.

În cadrul şedinţei s-a votat Decizia Nr.4 din 17.10.2017 prin care Unitatea Locală de Decizie a hotărât: ridicarea restricțiilor începând cu 16.10.2017 în zona de protecție și supraveghere din jurul focarelor de pestă porcină africană din Satu Mare zona Balta Blondă, ca urmare a aplicării măsurilor stabilite de legislația sanitar veterinară cu privire la pesta porcină africană și a rezultatelor obținute.

Pe teritoriul localităților situate în zona de protecție și zona de supraveghere nu există animale bolnave sau ținute sub observație.

Rezultatele examenelor de laborator pe probe recoltate din zona de protecție, zona de supraveghere sunt cu rezultat negativ în direcția pestei porcine africane.

S-au realizat integral măsurile de profilaxie și combatere.

Au trecut 30 de zile de le efectuarea dezinfecției preliminare.

Prefectul a adăugat faptul că în continuare e nevoie de multă vigilenţă mai ales în zonele de frontieră şi a solicitat atenţia sporită a fiecărei instituţii cu atribuţii legate de acest subiect.

De asemenea reacţia rapidă şi comunicarea constantă reprezintă cheia succesului, aşa cum s-a dovedit şi în cazul din Balta Blondă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 17, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *