16 persoane fără serviciu, angajate pe loc la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Agenția Județeana pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a organizat vineri, 20 octombrie Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți este o măsură activă care se adresează în special tinerilor precum și persoanelor înregistrate la agenție, șomeri indemnizați și neindemnizați, persoane în căutarea unui loc de muncă, pentru a avea acces la un loc de muncă.

La deschiderea bursei au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Satu Mare în persoana președintelui Pataki Csaba, subprefectul Tamas Alfatter, viceprimarul municipiului, Doina Feher, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate, membrii Consiliului Consultativ al AJOFM Satu Mare, precum si reprezentanți ai Poliției, ISU, Jandarmeriei, Penitenciarului și Centrului Militar.

Din cei 176 de agenți economici contactați, 60 de agenți economici au fost prezenți la bursă și au oferit 1.171 de locuri de muncă din care 43 pentru studii superioare.

Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă sunt:

Prelucrarea de echipamente electrice și electronice – 446 locuri de muncă;Industria mecanică – 136 locuri de muncă în următoarea structură, operatori CNC, lăcătuș mecanic, montator subansamble, sudor, strungar, inginer automatist, inginer electromecanic.
Industria textilă – 113 locuri de muncă, confectioner asamblor articole textile, tricotor, ,cusător fețe încălțăminte,confectioner prelucrător în industria textilă
Industria lemnului – 131 locuri de muncă, tâmplar, tapițer,maistru, lăcuitor lemn, programator.
Construcții – 54 locuri de muncă , zidar ,zugrav, dulgher.
Alte domenii – 291 locuri de muncă, lucrător comercial, bucătar, barman, grădinar, vulcanizator ospătar, etc.

La bursă au participat 750 de persoane în căutarea unui loc de muncă din care 16 au fost angajati în ziua bursei. Din chestionarele completate de către agenții economici a rezultat faptul că 124 de persoane au fost selectate in vederea participării la interviu pentru angajare.

Cu ocazia bursei, AJOFM Satu Mare a pregătit două standuri speciale, unul pentru ucenicia la locul de muncă unde s-au prezentat facilitățile de care vor beneficia atât angajatorii cât și persoanele care doresc să urmeze un program de ucenicie. Cel de al doilea stand a prezentat oferta cursurilor de calificare pe care AJOFM Satu Mare le derulează în anul 2017. De asemenea s-a prezentat și oferta locurilor de muncă din Uniunea Europeană prin standul realizat de reprezentantul EURES.

AJOFM Satu Mare consideră că bursa a fost de un real folos atât pentru agenții economici participanți, cât și pentru tinerii absolvenți, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sau care doresc să-și schimbe profesia. Instituția va răspunde cu promptitudine la orice solicitare a agenților economici de a organiza noi burse care să le permită acestora să-și găsească forța de muncă de care au nevoie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 20, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *