Kereskényi Gábor a efectuat o vizită de lucru zilele trecute în orașul înfrățit Rzeszow

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor s-a aflat în perioada 18-20 octombrie 2017 în orașul polonez Rzeszow. Edilul municipiului a efectuat alături de o delegație formată din câțiva specialiști din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare, o vizită de lucru care a avut ca temă conceptul “smart city”, cât și implementarea investițiilor în domeniul transportului și a mobilității urbane, finanțate din fondurile Uniunii Europene.

Delegația sătmăreană a vizitat centrele de comandă și control privind monitorizarea traficului și centrul de comandă și control privind transportul public în comun. De asemenea, membrii delegației au participat la discuții privind procesul de atragere și implementare a investițiilor realizate din fonduri nerambursabile.

“Experiența poloneză privind atragerea fondurilor europene poate fi un exemplu de urmat pentru România. Municipiul Satu Mare are marele avantaj că poate învăța din experiența orașului înfrățit Rzeszow. În acest sens s-a desfășurat și vizita noastră în Rzeszow. Ne dorim să accesăm cât mai multe proiecte în vederea dezvoltării transportului și a mobilității în municipiul Satu Mare, iar administrația publică din Rzeszow a avut amabilitatea de a ne invita să vedem cum s-a reușit implementarea unor astfel de proiecte într-un oraș care se poate lăuda cu rezultate remarcabile la atragerea fondurilor europene nerambursabile.”.Primăria Municipiului Satu Mare dorește să acceseze finanțări pentru realizarea unor investiții similare prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

“Vom continua schimbul de experiențe și colaborările cu Rzeszow, și nu numai, mai ales acum când municipiul Satu Mare are nevoie de sprijinul și suportul tuturor partenerilor săi pentru a se dezvolta”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Vă reamintim că, în acest an s-au împlinit zece de ani de la realizarea înfrăţirii oraşului Rzeszów cu municipiul Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 23, 2017. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *