Ştafeta Veteranilor INVICTUS, adusă la Satu Mare de maratonistul Daniel Macovei

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip l-a întâmpinat marţi, 24 octombrie 2017, pe maratonistul Daniel Macovei care a adus la Satu Mare Ştafeta Veteranilor INVICTUS. Acesta a fost aşteptat în faţa Colegiului Economic Gheorghe Dragoș Satu Mare după care alături de prefect şi un grup de elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” au alergat către Statuia Ostaşului Român.

Ştafeta Veteranilor este un eveniment organizat în contextul sărbătoririi la 25 octombrie a Zilei Armatei Române cu scopul de a promova respectul față de veteranii de ieri și de azi ai României.

Evenimentul reprezintă alergare în ștafetă, pe 35 de tronsoane, măsurând un total de 2.396 de kilometri şi parcurge trei trasee care unesc Iaşiul, Bucureştiul şi Craiova cu oraşul Carei care se vor reuni pe data de 25 Octombrie în Carei — ”ultima brazdă de pământ românesc” eliberată, în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Voluntarilor Invictus România împreună cu Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” şi Asociaţia de Caritate din Armata României „Camarazii”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 24, 2017. Filed under Sport  , Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.