Recomandările I.P.J. Satu Mare pentru conducătorii auto, la începutul sezonului rece

Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteorologice și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic. Poliția recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus, atât pentru siguranţa proprie, cât şi pentru a celorlalţi participanţi la trafic.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

De asemenea, transmitem conducătorilor auto să folosească luminile de întâlnire, pe toate categoriile de drumuri, chiar și pe timpul zilei, să nu se angajeze în depășiri riscante, să aibă în vedere păstrarea unei distanțe mai mari față de autovehiculele aflate în fața lor, și să evite să schimbe brusc direcția de mers sau să frâneze brusc.

Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp!

Șoferilor li se mai recomandă ca, în cazul în care rămân în pană, în condiții meteo nefavorabile, să așeze triunghiurile speciale, de presemnalizare, la o distanță mai mare de mașina față de situațiile obișnuite.

Circulați cu viteză redusă, oferiți respect celorlalți participanți la trafic, fiți vigilenți, mai ales pe timpul nopții, la atelajele cu tracțiune animală, bicicliști sau persoanele care se deplasează pe marginea drumului. Nu în ultimul rând, asigurați-vă că atât dumneavoastră, în calitate de conducători auto, cât și pasagerii, aveți cuplate centurile de siguranță pe toată durata de deplasare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 31, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.