Regulament de gestionare a câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Satu Mare

Executivul Primăriei Municipiului Satu Mare a supus dezbaterii publice un nou regulament de gestionare a câinilor fără stăpân începând cu 16 octombrie 2017. Până în prezent opinia publică, dar și asociațiile de protecție a animalelor au putut aduce modificări și completări în vederea eficientizării acestui serviciu public și a îmbunătățirii modului în care se desfășoară gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Satu Mare.

O singură solicitare s-a primit în acest sens, din partea Asociației de Protecție a Animalelor “Free Life“ Satu Mare. Astfel, luni, 13 noiembrie, administratorul public al orașului a avut o discuție pe marginea acestui regulament care urmează să fie supus votului consilierilor locali la finalul lunii noiembrie.

Asociația de Protecție a Animalelor “Free Life“ Satu Mare, reprezentată în cadrul discuției de trei voluntari, a venit cu mai multe propuneri importante în vederea completării regulamentului, dintre care amintim:

Interzicerea operatorului care ridică și gestionează câinii comunitari de a aduce în centrul de adăpost din Satu Mare câini care provin din alte localități.

Obligativitatea operatorului de a demara campanii de informare și sterilizare a câinilor din municipiul Satu Mare.

La adopția câinelui care are sub 9 luni, proprietarul va trebui să semneze un contract prin care își asumă angajamentul că va steriliza câinele după împlinirea vârstei de sterilizare.

Administratorul public al orașului, Maskulik Csaba a subliniat că Primăria Municipiului Satu Mare are tot interesul și deschiderea pentru a se implica în activitățile de conștientizare și informare a populației cu privire la gestionarea câinilor fără stăpân, motiv pentru care s-a și elaborat acest nou regulament.

După adoptarea regulamentului în cadrul Consiliului Local, serviciul public de ridicare și gestionare a câinilor comunitari va fi scos la licitație publică. Prin această procedură serviciul public va fi externalizat unui operator care va răspunde direct de buna funcționare și gestionare a lui.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 13, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *