Târgul de Crăciun de la Satu Mare se anunță foarte atractiv și se deschide pe 30 noiembrie

Târgul de Crăciun este locul unde se adună familia și prietenii pentru a bea un vin fiert, a vorbi cu Moș Crăciun, a gusta un cozonac “ca la mama acasă” sau a încălța patinele pentru câteva ore de distracție. De aceea, încă de anul trecut organizarea celui mai important eveniment de sezon care are loc în municipiul și chiar în județul Satu Mare constituie una dintre prioritățile noastre.

Ne dorim ca, după mulți ani în care o astfel de manifestare a lipsit din agenda de evenimente a orașului, să continuăm demersurile începute anul trecut și să aducem mai aproape de sătmăreni spiritul sărbătorilor de altă dată. Cu muzica bună, o cafea adevărată și un waffle cu afine, dorim să trezim în sufletul sătmărenilor dorința de a spune povești frumoase, cu parfum de brad și aromă de gutuie coaptă.

Pentru a crea această atmosferă de sărbătoare am decis să aducem câteva îmbunătățiri față de anul trecut, printre care enumerăm:
– amplasarea unui patinoar de 600 m2 în Piața 25 Octombrie,
– iluminarea clădirilor în stilul specific sărbătorilor prin mapping exclusiv
– realizarea unui tunel de lumini care să constituie un decor de poveste, un punct de atracție pentru toți cei care vor să imortalizeze momentele petrecute alături de cei dragi.
– selecția atentă a meșterilor populari și a comercianților
– acoperire media folosind cele mai noi tehnici de promovare

În acest an, ne-am dorit să oferim o alternativă de petrecere a timpului liber celor mai mici sau mai mari, care duc dorul distracției de care aveau parte pe derdeluș. Pentru aceștia, patinoarul care urmează să fie amplasat în Piața 25 Octombrie va fi locul central al distracției și al bunei dispoziții. Având o suprafață de 600 de metri pătrați, acesta va oferi publicului o alternativă de sezon care nu devine niciodată plictisitoare, mai ales că tariful de intrare va fi generos, accesibil pentru publicul larg:
– copii: 5 lei/2 ore, adulti: 10lei/ 2 ore.
– grupuri organizate între orele 10-14, GRATUIT.
– costul de închiriere al patinelor va fi de 5 lei/pereche
Patinoarul va funcționa între 30 noiembrie 2017 și 18 februarie 2018 în Piața 25 Octombrie, în fiecare zi a săptămânii între orele 10 – 22. În jurul patinoarului vor fi amplasate căsuțe de lemn cu vin fiert, ceai și produse de sezon. De asemenea, se va asigura și muzica ambientală, timp de două ore pe zi, astfel încât atmosfera să fie una prietenoasă și relaxantă.

Tunelul de lumină va aminti de marile târguri din orașele care au deja tradiție în organizarea unor astfel de evenimente, precum Sibiul sau Viena. Vom monta între cele două locații principale un tunel de lumină care va face legătura între platoul Corneliu Coposu, din dreptul magazinului Someșul cu Piața 25 Octombrie. Și pentru ca atmosfera să fie completă, se va asigura muzică ambientală.

Un alt punct de atracție al târgului îl constituie iluminatul ornamental. Pe lângă iluminatul de sărbători ”obișnuit” din Piața Libertății, vom folosi tehnica de mapping care a avut succes la Festivalul Muzicii de Stradă. Acest iluminat special pe clădiri va deveni cu siguranță foarte popular printre sătmărenii care iubesc nu doar atmosfera de sărbători, cât și clădirile arhitecturale. Vom ilumina cu picturi următoarele puncte:
+ Clădirile de pe pasajul Coposu
+ Clădirile din spatele scenei de pe platoul de evenimente Coposu
+ Casa de Cultură a Sindicatelor cu o tehnică de ”motion lightning”
+ Patinoarul de pe balconul Prefecturii
+ Alte clădiri emblematice din centrul istoric

Platoul de evenimente de pe Pasajul Coposu va fi celălalt punct de atracție având în centrul său o scenă mare decorată în spiritul Crăciunului autentic (verdeață, ornamente, lumini). De asemenea, pentru amenajarea asa numitului Market Fair se vor amplasa 10 căsuțe care vor descrie un loc în care poți să-ți cumperi (sau) să faci cadoul aproape perfect cel pe care-l cauți neliniștit în magazinele din oraș, cel pe care ți-l imaginezi dar nu știi exact cum ar arăta până nu-l ai în mână.

Pentru că marile târguri de Crăciun din țară sunt un amestec aromat de tradiție și magie, dorim să oferim posibilitatea meșterilor populari să recreeze acea poveste a lucrurilor de calitate. 18 meșteșugari vor fi selectați pentru a-și prezenta munca și produsele care vor fi puse la vânzare cu generozitate.

În plus, pe pe platoul de evenimente vor fi amplasate între 5 și 7 căsuțe pentru comercianții care vor pune la vânzare (spre bucuria gurmanzilor) kürtőskalács, cârnați vienezi, vin fiert, ceai, ciocolată caldă.

Deschiderea târgului va avea loc în data de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, când împreună cu sutele de copii vom aprinde împreună cel mai falnic brad de Crăciun din județul Satu Mare și vom da astfel împreună startul sărbătorilor de iarnă. După deschiderea oficială, sătmărenii vor fi invitați la scena de pe platoul de evenimente, unde vor avea loc toate concertele. În programul muzical din acest an am inclus o varietate de concerte, pentru toate categoriile de vârstă, respectând strict specificul sărbătorii Crăciunului. Pentru o mai bună organizare și pentru a nu aglomera programul de la scenă, am decis ca marile concerte să se desfășoare doar în weekend.

Spre deosebire de anii precedenți, am pus un accent mai mare pe promovarea artiștilor locali și a corurilor de copii care pot reda cel mai bine spiritul sărbătorii din regiunea noastră, un aspect care din păcate, nu se mai regăsește cu preponderență la alte evenimente. Aceștia vor avea posibilitatea de a urca pe scenă în timpul săptămânii, în timp ce în weekend sătmărenii se vor bucura de concertele unor artiști cunoscuți la nivel național și internațional.

Astfel, conform calendarului provizoriu pe care l-am întocmit până acum vor fi aproximativ 15 concerte, printre care și unul de gospel, Târgul de Crăciun închizându-și porțile pe 7 ianuarie 2018.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 28, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.