Spitalul Județean Satu Mare a primit o ambulanță de la Crucea Roșie din Germania

Județul Satu Mare este înfrățit cu Județul Ostalbkreis din Landul Baden-Württemberg, Germania, iar în cadrul acestui parteneriat, marți, 28 noiembrie, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare, au primit vizita unei delegații din partea Crucii Roșii din Germania. Cu această ocazie, reprezentanții Crucii Roșii Germania au predat conducerii Spitalului Județean Satu Mare o ambulanță. 

Vizita a fost precedată de întâlniri anterioare ale reprezentanților Consiliului Județean, Spitalului Județean de Urgență Satu Mare cu omologii lor din Germania, din regiunea Allen, Baden-Würtenberg, punându-se astfel bazele unor parteneriate profesionale benefice instituțiilor în ceea ce privește internship-ul medical, schimburile de experiență, dezvoltarea profesională a personalului de îngrijire, dezvoltarea sistemului educațional postliceal pentru specializarea asistenți medicali generaliști.

 Au fost prezenți președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, directorul SJU Satu Mare, Adrian Marc, precum și managerul Ambulanței Satu Mare, Gabriela Opriș.

”Județul Satu Mare are o colaborare tot mai strânsă cu judetul Ostalbkreis din Landul Baden-Württemberg. Noi anul trecut am semnat și un protocol de colaborare din cele trei tematici prioritare care s-au stabilit de comun acord. Una este partea de conlucrare pe sistemele de sănătate. Crucea Roșie Germania a oferit astăzi o ambulanță echipată, într-o stare foarte bună pentru Spitalul Județean Satu Mare. Ambulanța va ajunge la Tășnad, în condițiile în care acolo ambulanța s-a stricat. Totodată, faptul că noi ca și Consiliu Județean reabilităm drumul de la Tășnad via Mădăras, având și o mașină mult mai performantă timpul de intervenție crește considerabil. Eu zic că împreună am făcut un lucru extraordinar pentru locuitorii Tășnadului”, a declarat președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

Prin dotarea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare cu Salvarea primită de la reprezentanții Crucii Roșii din Germania, unitatea face un nou pas spre adaptarea serviciilor oferite la nevoile comunității.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 28, 2017. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.